Blogger Template by Blogcrowds

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Δ

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου
Αγαπητοί μου αναγνώστες, σήμερα η παρουσίαση μέρους του λεξικού μαγικών όρων θα συνεχιστεί με το γράμμα Δ.

Δαμασκηνοί: άνθρωποι με δέρμα στο χρώμα του δαμάσκηνου, που ζουν κυρίως στη Μπιτ-Υ-Μπιτ.

Δέντρο-Πηγή: δέντρο σε χρώματα ανάλογα με τα χρώματα των δράκων που υπάρχουν. Από αυτό τρέφεται τις πρώτες μέρες της ζωής του και μέχρι να φυτρώσουν τα φτερά του ένας νεογέννητος δράκος. Δεν υπάρχουν πολύχρωμα Δέντρα-Πηγές, οπότε ένας πολύχρωμος δράκος είναι καταδικασμένος σε ασιτία από τα γεννοφάσκια του.

Διλληματικό Κουτί: Μαγικό αντικείμενο με την ιδιότητα όποιος το κατέχει χωρίς να έχει κάνει νωρίτερα ένα μάτσο καθαρμούς και τελετές, να μην μπορεί να αποφασίσει για τίποτα, ούτε καν από ποια μεριά του κρεβατιού να κατέβει όταν ξυπνάει το πρωί. Βρισκόταν στο νεκροταφείο της αρχαίας Δρου, στον τάφου ενός μάγου, μαζί με την Ανάσα της Φραγκόκοτας, μέχρι που το έκλεψε ο Κόμπες ο Ντερλικοτής.

Δρακοαφέντης: ο αρχηγός των δράκων. Είναι μπλε, παντρεμένος και κατά τα φαινόμενα πολύ μουρντάρης. Λέγεται ότι η γυναίκα του τον δέρνει τακτικά, ένεκα τα τσιλιμπουρδίσματά του. Είναι πατέρας του δράκου Ζήση. Λέγεται ότι έχει παιδί τριάντα ή σαράντα ετών με μια κόκκινη δράκαινα. Όταν κάποιος αναφέρεται στην ερωτική του ζωή καλό είναι να έχει έναν μάγο κοντά να κάνει αποτρεπτικά μαγικά σύμβολα. Παρακάτω δε λέω.

Δράκοι: φυλή υπερφυσικών όντων, απόγονοι, των Αρχαίων Δράκων, μιας φυλής ερπετοειδών όντων από άλλες διαστάσεις. Αρχηγός τους είναι ο Δρακοαφέντης, ένας μπλε. Οι Αρχαίοι Νόμοι των Δράκων, απαγορεύουν σε δυο δράκους με διαφορετικό χρώμα να, εχμ, αναπαράγονται. Κι αυτό γιατί ένας δράκος-μωρό πρέπει να τραφεί από το αντίστοιχο χρώμα Δέντρο-Πηγή και πολύχρωμα Δέντρα-Πηγές δεν υπάρχουν. Το Λημέρι τους είναι στον Νότιο Πόλο και έχουν περιορισμένες εμπορικές συναλλαγές με τους κατοίκους του Σενίμ-Σοριέν. Οι δράκοι έχουν ως επί το πλείστον θειούχα ανάσα, φολίδες και φτερά, ζουν πολλούς αιώνες κι όταν πεθαίνουν η ψυχή τους κρυσταλλώνεται στα πετράδια των ματιών τους.

Δρου: γνωστή και ως αρχαία Δρου. Πόλη μεταξύ Θαγγηλείας και Καπερνιφλόρας, χτισμένη μέσα σ’ ένα απίστευτα μεγάλο φαράγγι, πάνω σ’ έναν ποταμό. Η ιστορία της είναι πολύ παλιά και ασαφής. Έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της από πολλούς αιώνες και χωρίς να ανακαλυφθεί ποτέ το γιατί. Είναι καλυμμένη από τότε με μια μυστηριώδη λευκή σκόνη. Μετά την εγκατάλειψή της, μάγοι την κατοίκησαν για κάποιο όχι μεγάλο χρονικό διάστημα.

1 σχόλια:

Άντεεεεε….. ρε Ευθυμίααααα…..

Πότε επιτέλους θα ξαναδιαβάσουμε Κόμπες;
Πότε θα ξανακούσουμε για Πετρεξού;
Και πάνω απ’ όλα πότε θα ξανά-αντηχήσει η θρυλική ιαχή:
«ΦΑΓΙΑ, ΒΥΖΙΑ!»

Κώστας

5 Φεβρουαρίου 2011 στις 4:04 μ.μ.  

Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα