Blogger Template by Blogcrowds

Περιμένοντας το μεγάλο συμβάν

σύντομο διήγημα
της συνεργάτιδάς μας, Έφθι, ιέρειας της θεάς των χαλικιών


Ο νεαρός μάγος Πετρεξού στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη του και επιθεώρησε την εμφάνισή του. Έστρωσε μερικές ζάρες στο πουκάμισό του, τίναξε τις δίπλες από το σαλβάρι του για να τους δώσει περισσότερο όγκο, αφαίρεσε έναν μικροσκοπικό κόκκο σκόνης από τη μύτη του ασημοκέντητου πασουμιού του και τράβηξε προς τα πάνω τα μανίκια της ρόμπας του, πολύ προσεκτικά ώστε το ύφασμα να τσαλακωθεί το λιγότερο δυνατόν. Έπειτα ασχολήθηκε για λίγα λεπτά με τα μαύρα, κοντά κομμένα μαλλιά του και στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας κοκάλινης χτένας περιποιήθηκε με άπειρη προσοχή το μυτερό του γένι.


Θα μπορούσε κανείς να τον κατηγορήσει για φιλάρεσκο, όμως τα αίτια της προσοχής στην εμφάνισή του ήταν βαθύτερα και πολύ πιο σοβαρά από μια τυχαία φιλαρέσκεια (αν και η περίσταση, η επίσημη εγγραφή του στους καταλόγους της σέκτας των μάγων ήταν αρκετός λόγος για να προσέξει την εμφάνισή του μέχρι κεραίας). Ο μικρόσωμος νεαρός, εκτός των μαγικών του ικανοτήτων έπρεπε να αποδείξει και τη σωστή του μαθητεία κι αυτή ήταν πολύ πιο μπερδεμένη απ’ ό,τι θα ανεχόταν το Μυητικό Συμβούλιο. Ειδικά οι σχέσεις του με τον εταίρο του, ένα από τα πράγματα που θα έμπαιναν στο κόσκινο του Μυητικού Συμβουλίου, θα έμπαιναν σε ακόμη πιο ιδιαίτερο κόσκινο κι η λεπτομερής καταγραφή τους θα ήταν τραυματική εμπειρία για όλους -και για το νεαρό μάγο και για τον εταίρο, αλλά πιθανότατα και για το Μυητικό Συμβούλιο… Όταν η σωστή κοινωνική συμπεριφορά είναι να καρπαζώνεις τον εταίρο σου όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, αδιακρίτως δικού του ή δικού σου λάθους, τότε μια σχέση πιο… στενή, θα μπορούσε να κάνει τα μουχλιασμένα μυαλά των μάγων του Συμβουλίου να εκραγούν από μέσα προς τα έξω, διασπείροντας την υπέρτατη σοφία τους μεταφορικά και κυριολεκτικά.


Ο νεαρός μάγος, βέβαια, δεν είχε καμμία διάθεση να κάνει πίσω. Είχε ενορχηστρώσει ένα σωρό καταστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια ώστε να φτάσει σε αυτήν τη θέση. Είχε την πολυτέλεια να είναι σίγουρος πως όταν το Συμβούλιο μάθαινε ότι ο εταίρος του είχε ενωθεί μαζί του με πάνω από έναν τρόπους, θα έσπευδε να μάθει το «πώς», με πιθανότατες παρενέργειες τη λησμονιά του «γιατί» καθώς επίσης και του «πώς τολμάς». Όχι ότι δε μπορούσε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε από τις τρεις ερωτήσεις, απλά η πρόθεσή του ήταν να αποφύγει τις δύο τελευταίες, για λόγους που είχαν κυρίως να κάνουν με την πιθανότητα να βρεθεί, κάνοντας την πρακτική του, πάνω σε κάποιον σκυλοπνίχτη, καταμεσής του Ωκεανού, δυτικά του Κάτω Λασκαπαπόρο κι αγκαλιά με όλες τις ευωδιές που θα μπορούσε να αναδύει το πλήρωμα ενός πειρατικού των Ντίνγκαμπατ. Ενώ θα προτιμούσε για το σκοπό αυτό να τη βγάλει αραχτός στο Ζουμζερί, επισκεπτόμενος τη δημόσια βιβλιοθήκη του και τα πασίγνωστα λουτρά του και κάνοντας ραχατλίδικες επισκέψεις στο Καλομασούρ και στα περίχωρα.


Κοίταξε πίσω από τον ώμο του, πιο πολύ από συνήθεια κι όχι γιατί πραγματικά θα μπορούσε κάποιος να τον παρακολουθεί, κι έπειτα σάλιωσε ένα δάχτυλο κι έστρωσε τα φρύδια του. Για όλα μπορούσες να τον κατηγορήσεις αλλά όχι για τσαπατσούλη. Ή για το αντίθετο του ψείρα. Αν και πολλές φορές, όταν ψειρίζει κανείς κάτι, τείνει να βγάζει εντελώς αντίθετα συμπεράσματα από εκείνα που θα έβγαζε αν το κοιτούσε από μακριά και πιο σφαιρικά.


Λίγη ώρα αργότερα, ο νεαρός μάγος Πετρεξού θα αποδείκνυε περίτρανα αυτήν την τελευταία διαπίστωση.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα