Blogger Template by Blogcrowds

Η Κραταιά Ανατολή

του συνεργάτη μας Τσικ Λεβέντη, νεκρομάντη

Αντίθετα από εκείνο που είχα υποσχεθεί στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, σε ετούτο το δεύτερο άρθρο σχετικά με τη γεωγραφία δε θα ασχοληθώ με τις χίλιες μορφές του ποταμού Σογκούλ, αλλά με κάτι άλλο πιο εξωτικό. Θα ασχοληθώ με την Κραταιά Ανατολή.




Όπως μπορεί κανείς να δει στο χάρτη η Κραταιά Ανατολή, βρίσκεται, εμ, χμ, ανατολικά. Σπουδαία πληροφορία θα πει κανείς, αλλά δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες, έτσι έχουν τα πράγματα. Γνωρίζουμε ότι η Κραταιά Ανατολή βρίσκεται ανατολικά κι αυτό είναι όλο.

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα κι ένα παιδί ξέρει, θα μπορούσαμε να μάθουμε ένα σωρό πράγματα για την Κραταιά Ανατολή, κάνοντας απλά και μόνο μια έξυπνη ερώτηση πάνω από μια νεκρομαντική φλόγα. Αλλά δε μας ενδιαφέρει. Κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι υπάρχει πέρα από τα Βουνά των Συνόρων, πέρα από το ότι υπάρχει εκεί μια φυλή ανθρώπων που λέγονται Μυρμηγκωτοί , ότι αρχηγός τους είναι ένας μυστήριος τύπος που λέγεται Άρχοντας του Σκότους κι ότι μια φορά κάθε τριάντα χρόνια μια ομάδα Μυρμηγκωτών εμφανίζεται ανατολικά της Ελσικριχά κουβαλώντας ένα σωρό εμπορεύματα εξωτικά.

Οι Μυρμηγκωτοί ονομάστηκαν έτσι από τους πρώτους Ελσικριχάνους που τους είδαν (πριν από χίλια με χίλια πεντακόσια χρόνια) γιατί τους φάνηκαν μικροκαμωμένοι, εργατικοί και πολυπληθείς σαν τα μυρμήγκια. Το όνομα που χρησιμοποιούν για να αναφερθούν στον εαυτούς τους είναι Ταπεινοί Ασήμαντοι, που στη γλώσσα τους προφέρεται Πάι-Μέι. Πιστεύουν ότι όταν κάποιος πεθαίνει, η ψυχή του παρουσιάζεται μπροστά σ’ έναν Κριτή που την οδηγεί στο δρόμο του καλού. Εκεί, αν η ψυχή είναι ελαφριά από κρίματα, ο Κριτής τη δένει μ’ ένα άλλο ανθρώπινο σώμα, που γεννιέται εκείνη τη στιγμή. Λένε πως αν κάποιος θυμάται πράγματα που δεν έχει ποτέ ζήσει, είναι οι αναμνήσεις της παλιάς του ψυχής, που ήταν τόσο έντονες ώστε ούτε ο θάνατος ούτε η γέννα δε μπόρεσαν να σβήσουν.

Ο Άρχοντας του Σκότους είναι μια μυστήρια φιγούρα για την οποία ξέρουμε μόνο ότι μοιάζει με δαμασκηνή από τις Μικρές Ερήμους. Πρέπει να είναι κάτι σαν Αυτοκράτορας, γιατί διοικεί τόσες ψυχές όσες όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί.

Σχετικά με τις επισκέψεις τους, κανείς δεν ξέρει από πού περνάνε τα Βουνά των Συνόρων, μιας και πουθενά δεν έχει βρεθεί πέρασμα για τα διασχίσει κανείς. Ποτέ δεν έρχονται δεύτερη φορά οι ίδιοι Μυρμηγκωτοί, γνωρίζουν άπταιστα την κοινή γλώσσα των εμπόρων και των πορνών, αλλά δεν καταδέχονται να μάθουν κάποια άλλη από τις γλώσσες του κόσμου. Τα ταξίδια τους στη Δύση κρατάνε συνήθως ένα με δύο χρόνια.

Τα εμπορεύματα που γνωρίζουμε ότι ανθούν στην Κραταιά Ανατολή είναι αρκετά. Το πιο διαδεδομένο είναι η Ζινγκίβερη, μια σκόνη με φρουτώδες και ταυτόχρονα πιπεράτο άρωμα, που τη χρησιμοποιούν οι μαγείρισσες του Τσβάρος και του Νοχάρβος για να φτιάξουν μπισκότα. Έπειτα έρχεται μια δεύτερη μαυριδερή σκόνη, που τη χρησιμοποιούν μόνο οι μάγοι και που όταν πέσει στη φωτιά προκαλεί λάμψη και κρότο μεγάλο. Τρίτο εμπόρευμα είναι το καλύτερης ποιότητας μετάξι που υπάρχει σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλα τέτοιου είδους εμπορεύματα, καθώς και κάποια φρούτα διατηρημένα στο μέλι, όμως τα τρία κύρια είναι τα πιο πάνω.

Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι εξορίστων από την Κραταιά Ανατολή, κι αυτοί είναι οι Νότιοι, του Τσβάρος και του Σενίμ-Σοριέν. Οι νεκρομαντείες που έγιναν σχετικά απέδειξαν το αληθές του θέματος, όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει το πώς και το γιατί.

Τη επόμενη εβδομάδα: Βίντισσα, αυτή η πόλη της απλότητας

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα