Blogger Template by Blogcrowds

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Β

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αγαπητοί μου αναγνώστες, και για σήμερα θα συνεχίσουμε την παρουσίαση μέρους του λεξικού μαγικών όρων (το οποίο όπως έχω ξαναπεί, γράφω με πολλές φιλοδοξίες αυτόν τον καιρό), περνώντας από το γράμμα Β.

Βαμπίρια: φυλή υπερφυσικών όντων που έχουν την τάση να πίνουν αίμα θνητών. Αντίθετα με τα συνηθισμένα σε άλλες διαστάσεις και σε άλλους κόσμους βαμπίρια, μπορούν να κυκλοφορούν και με το φως της μέρας.

Βίντισσα: Πόλη του Βορρά, στη Νέα Χερσόνησο. Περιβάλλεται από πυκνή ζούγκλα, της οποίας η χαρακτηριστικότερη πανίδα είναι οι ιαγουάροι, τα κολιμπρί και οι γιγάντιες κόκκινες λιβελούλες που τρώνε τα κολιμπρί. Η Βίντισσα είναι διάσημη για τη Σχολή Πορνείας καθώς και για μερικά πράγματα που καλό είναι να μην αναφέρονται απουσία ενός μάγου.

Βότσαλα: Τυχερό παιχνίδι, όπου ο κάθε παίκτης προσπαθεί να χτυπήσει τα βότσαλα του άλλου, τα οποία είναι στημένα με συγκεκριμένο τρόπο πάνω σε έναν κάναβο σχεδιασμένο πρόχειρα σε άμμο, ή , αν οποιαδήποτε άλλη του προσπάθεια αποτύχει, προσπαθεί να χτυπήσει το κεφάλι του αντιπάλου του, για να τον ρίξει αναίσθητο και να του πάρει τα βότσαλα (τα οποία είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα υλικά κι απορώ γιατί ρωτάτε).

Βρωμόχορτο: βοτάνι που επιδρά πάνω στη σωματική μυρωδιά εκείνου που το τρώει, απομακρύνοντας -ή προσπαθώντας να απομακρύνει- υπερφυσικά όντα που λιγουρεύονται την ανθρώπινη μυρωδιά, όπως τα ηχοφαντάσματα ή τα βαμπίρια. Δεν είναι αποτρεπτικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με την πεποίθηση ότι έχει πάντα εκατό τοις εκατό επιτυχία.

Βυζβόρουν: ο θεός των σεξουαλικών δυνάμεων, Εκείνος Που Χαϊδεύει Τα Βυζιά. Κατά τα φαινόμενα, αυτή η έκφραση του πάει γάντι, καθώς αν δεν έχει κοιμηθεί με μια θεά -διότι αυτή πρέπει να μείνει αιωνίως και τυμπανίως παρθένα, όπως ας πούμε η θεά της αγνότητας- τότε έχει τουλάχιστον απλώσει μια φορά το χέρι του να της χαϊδέψει το στήθος. Πριν από εφτακόσια χρόνια τα είχε με την Κον-Γρουξ-Μπέι, τη θεά των γουρουνιών, αλλά την παράτησε για χάρη της ετεροθαλούς αδελφής της, Δέναμ-Τάαφε, θεάς των εκλείψεων. Κατά τα φαινόμενα στους ναούς του υπάρχουν βωμοί και αρτοφόρια, αλλά κανείς δεν ξέρει σε τι χρησιμεύει στη λατρεία του θεού των σεξουαλικών δυνάμεων ένα αρτοφόριο, παρεκτός κι αν είναι α) θεράπων ή θεραπαινίδα του ή β) πολύ διεστραμμένος τελικά.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα