Blogger Template by Blogcrowds

Το κάλεσμα ενός μάγου

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς (είτε είναι μάγος είτε δεν είναι) σχετικά με τους θεράποντες της μαγικής τέχνης, είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να έχει την τέχνη αυτή στη διάθεσή του.

Επ’ αυτού δηλαδή πολλά έχουν ακούσει τ’ αυτιά μου και πολλά έχουν δει τα μάτια μου, αλλά η φαντασία των ανθρώπων κι η αμάθειά τους πάντα με σοκάρει. Τι βατραχοπόδαρα βουτηγμένα στο μέλι ταΐζουν το σκύλο, τι κόβουν τις τρίχες της μύτης τους και τις καίνε στο κερί του υπνοδωματίου μιας παρθένας, τι σηκώνουνε μια κότα προς το ηλιοβασίλεμα κρατώντας την από το λειρί και λέγοντας τρεις φορές «μουρόχα, μουρόχα, μουρόχα». Δεν υπάρχει ανοησία που να μην την έχει κάνει ένας άνθρωπος προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια ένα μάγο.

Κι είναι τόσο απλό, βρε άνθρωποι, τόσο απλό. Παίρνετε ένα νεαρό αγόρι, όχι μεγαλύτερο από έντεκα ούτε μικρότερο από εννέα χρονώ και του λέτε κουνώντας το δείκτη του δεξιού σας χεριού, μπροστά στη μύτη του: «Πήγαινε, σκασμένο, πουκακοχρονονάχεις, στον απάνω μαχαλά, στο Κονάκι του μάγου Τάδε και φέρτονα να λύσει τη γλώσσα της μάνας σου, πουκακοχρονονάχει κι αυτή, με την πάρλα της θύμωσε τη θεά της Μνήμης κι η θεά της έδεσε τη γλώσσα».

Τόσο απλά. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τη ζωή τους δύσκολη με τα βατραχοπόδαρα και τα λειριά από τις κότες, μα το πρώτο βήμα πάνω στη Σούμπα, ποτέ μου δεν κατάλαβα.

Δεύτερη φορά πρώτη αναγγελία

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες παρά κάτι από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία μας με το μάγο Γιάγουτσι, περιστάσεις που είχαν να κάνουν τόσο με τη δυνατότητά μας να σταθούμε στο ύψος των γεγονότων*, όσο και στη δυνατότητα του ίδιου του διάσημου μάγου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δημοσιογραφίας**, εμπόδισαν τη δημοσίευση της στήλης «Επαφές με το υπερφυσικό», μιας σειράς άρθρων σχετικών με τη μαγεία που είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό. Η σημερινή μέρα όμως είναι εκείνη στην οποία όλες οι προαναφερόμενες περιστάσεις δεν υφίστανται πλέον, οπότε με περισσή χαρά θα θέλαμε να αναγγείλουμε (για δεύτερη, κι ελπίζουμε τυχερή, φορά) την έναρξη της συνεργασίας μας με τον διάσημο μάγο και το πρώτο κεφάλαιο μιας πραγματείας σχετικά με τη μαγεία και τις πρακτικές της, γνώσεις που ο καθείς μας θα ήθελε όχι μόνο να διαβάσει και να μεταφέρει στα παιδιά του αλλά και να αποκτήσει κι ο ίδιος, για να ζήσει μια πιο άνετη ζωή.


*Επισκέψεις συγγενών, κακές συνεννοήσεις με το τυπογραφείο, γιορτές, ένα ατύχημα με ένα μεταβολίδι και δεκατέσσερα κιλά μελάνι και άλλες ατυχίες.
**Εκλείψεις, ευθυγραμμίσεις άστρων, παλίρροιες των Υδάτων της Μαγγανείας, γιορτές των Νεκρών, των Ζωντανών, των Μεθυσμένων, των Νηφάλιων, κλπ., κλπ., κλπ.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα