Blogger Template by Blogcrowds

Ανάρτηση Νόμου 681464387

εκ της Γερουσίας

Άρθρο 1ον.
Επειδή έχει παραγίνει το κακό με τις φωτιές κι επειδή στο τέλος δε θα μείνει ούτε ένα ελατάκι να κρύβονται οι Χηνάνθρωποι (και να μας παρατάνε ήσυχους με τα κρωξίματά τους), η Γερουσία συνεδρίασε και αποφάσισε.

Άρθρον 2ον.
Στο εξής οιοσδήποτε συλλαμβάνεται από γερουσιαστή, στρατιώτη, μάγο ή πολίτη να ανάβει φωτιά μεγαλύτερη από εκείνη που προκαλεί το φύσημα της μύτης ενός πράσινου δράκου* θα τιμωρείται με εξήντα βουρδουλιές σε κάθε άκρο, πατούσες, παλάμες, κεφάλι και για τους άντρες και στο άλλο, το ακόκαλο άκρο και για τις γυναίκες στα άλλα τα γαλακτοφόρα άκρα.

Άρθρον 3ον.
Ο συλληφθείς δε θα έχει δικαίωμα μέχρι του τέλους της ζωής του να αναπνέει καθαρό αέρα. Ειδικός ακόλουθος -δούλος- θα ορίζεται από το δικαστήριο ο οποίος θα ακολουθεί τον καταδικασθέντα με ένα μαγκάλι κάρβουνα, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί και θα του το χώνει σε τακτά διαστήματα -μικρότερα ενός χτύπου καρδιάς- κάτω από τη μύτη για μια τζούρα.

Άρθρον 4ον.
Επιπλέον, το σπίτι του συλληφθέντα θα γκρεμίζεται και θα κατοικεί σε ειδικές καρβουναποθήκες τις οποίες χτίζει αυτήν ταύτην την στιγμήν η Γερουσία γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Άρθρον 5ον.
Το φαγητό που θα τρώει ως το τέλος της ζωής του ο συλειφθείς θα είναι πάντα στα κάρβουνα και πασπαλισμένο με καπνιστό μπέικον. Τυρί επιτρέπεται επίσης μόνο καπνιστό. Περαιτέρω πασπάλισμα της τροφής με καρβουνόσκονη θα επιβάλλεται στις βαριές περιπτώσεις.

Άρθρον 6ον.
Και για να μην ξεγελιόμαστε με την αναφορά σε δικαστήρια, οι ποινές θα εφαρμόζονται επί τόπου, χωρίς δίκη. Ο δικαστής θα αναθέτει μονάχα τον κατάλληλο δούλο για τη δουλειά με το μαγκάλι.

Άρθρον 7ον.
Αυτά κι άμα είχαν μυαλό και σε άλλες πόλεις παρόμοια θα έκαναν. Και θα σου λεγα εγώ για πότε θα σταματούσαν τα παρατράγουδα.**


*η έκταση μιας τέτοιας φλόγας είναι περίπου ίση με μια παιδική ανθρώπινη παλάμη.

**αγνοείται η ταυτότητα του λέγοντος τας γραμμάς αυτά, αι οποίαι καταγράφηκαν κατά λάθος από το γραμματέα της Γερουσίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και νομοθεσίας. Όταν το είδε κάποιος δεν μπορούσαν να θυμηθούν ποιος τα είπε για να τα ανακαλέσει και ούτως ή άλλως είχαν ήδη γραφεί στις νομικές δέλτους του νομικού αρχείου.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα