Blogger Template by Blogcrowds

Ανάρτηση Νόμου 681464387

εκ της Γερουσίας

Άρθρο 1ον.
Επειδή έχει παραγίνει το κακό με τις φωτιές κι επειδή στο τέλος δε θα μείνει ούτε ένα ελατάκι να κρύβονται οι Χηνάνθρωποι (και να μας παρατάνε ήσυχους με τα κρωξίματά τους), η Γερουσία συνεδρίασε και αποφάσισε.

Άρθρον 2ον.
Στο εξής οιοσδήποτε συλλαμβάνεται από γερουσιαστή, στρατιώτη, μάγο ή πολίτη να ανάβει φωτιά μεγαλύτερη από εκείνη που προκαλεί το φύσημα της μύτης ενός πράσινου δράκου* θα τιμωρείται με εξήντα βουρδουλιές σε κάθε άκρο, πατούσες, παλάμες, κεφάλι και για τους άντρες και στο άλλο, το ακόκαλο άκρο και για τις γυναίκες στα άλλα τα γαλακτοφόρα άκρα.

Άρθρον 3ον.
Ο συλληφθείς δε θα έχει δικαίωμα μέχρι του τέλους της ζωής του να αναπνέει καθαρό αέρα. Ειδικός ακόλουθος -δούλος- θα ορίζεται από το δικαστήριο ο οποίος θα ακολουθεί τον καταδικασθέντα με ένα μαγκάλι κάρβουνα, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί και θα του το χώνει σε τακτά διαστήματα -μικρότερα ενός χτύπου καρδιάς- κάτω από τη μύτη για μια τζούρα.

Άρθρον 4ον.
Επιπλέον, το σπίτι του συλληφθέντα θα γκρεμίζεται και θα κατοικεί σε ειδικές καρβουναποθήκες τις οποίες χτίζει αυτήν ταύτην την στιγμήν η Γερουσία γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Άρθρον 5ον.
Το φαγητό που θα τρώει ως το τέλος της ζωής του ο συλειφθείς θα είναι πάντα στα κάρβουνα και πασπαλισμένο με καπνιστό μπέικον. Τυρί επιτρέπεται επίσης μόνο καπνιστό. Περαιτέρω πασπάλισμα της τροφής με καρβουνόσκονη θα επιβάλλεται στις βαριές περιπτώσεις.

Άρθρον 6ον.
Και για να μην ξεγελιόμαστε με την αναφορά σε δικαστήρια, οι ποινές θα εφαρμόζονται επί τόπου, χωρίς δίκη. Ο δικαστής θα αναθέτει μονάχα τον κατάλληλο δούλο για τη δουλειά με το μαγκάλι.

Άρθρον 7ον.
Αυτά κι άμα είχαν μυαλό και σε άλλες πόλεις παρόμοια θα έκαναν. Και θα σου λεγα εγώ για πότε θα σταματούσαν τα παρατράγουδα.**


*η έκταση μιας τέτοιας φλόγας είναι περίπου ίση με μια παιδική ανθρώπινη παλάμη.

**αγνοείται η ταυτότητα του λέγοντος τας γραμμάς αυτά, αι οποίαι καταγράφηκαν κατά λάθος από το γραμματέα της Γερουσίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και νομοθεσίας. Όταν το είδε κάποιος δεν μπορούσαν να θυμηθούν ποιος τα είπε για να τα ανακαλέσει και ούτως ή άλλως είχαν ήδη γραφεί στις νομικές δέλτους του νομικού αρχείου.

Κουίζ

Οι ανακαλύψεις στη δημόσια βιβλιοθήκη του Ζουμζερί δεν έχουν σταματημό. Μετά την τυχαία ανακάλυψη του χάρτη του κόσμου του διάσημου αρχαίου νεκρομάντη Σταθερού Μισού-Κι-Άλλου-Μισού, η ΑΟΔΒΖ* κατάφερε να βρει κολλημένο στο οπισθόφυλλο μιας λίστας με της ιδιότητες του σκόρδου ένα κείμενο του οποίου το μυστηριακό περιεχόμενο έχει προβληματίσει τους ειδικούς. Η δημοσίευσή του εδώ γίνεται χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, καθώς η αναφορά σε πραγματικά πρόσωπα και σε φανταστικές και άγνωστες λέξεις (όπως μεταλλικό νερό, κοντοσούβλι, σουτιέν, καράτε) δεν αφήνει περιθώρια περαιτέρω ανάλυσης.


*Η Ανασκαφική Ομάδα Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Ζουμζερί (ΑΟΔΒΖ) συστάθηκε από τη Γερουσία για να ξεφυλλίσει όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης ώστε να αποφευχθεί η εύρεση πολύτιμων χειρογράφων από ιδιώτες. Φαίνεται ότι η Γερουσία ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει, που ο μάγος Πετρεξού κατάφερε να εγείρει αξιώσεις πάνω στην κυριότητα του αρχαίου χάρτη.


Κουίζ: Πόσο Κόμπες Ντερλικοτής είσαι;
Μέτρα την Σενιμ-Σοριενιά σου


1. Μπαίνεις σε μια ταβέρνα. Ποια είναι η πρώτη σου φράση;
Α. Μεταλλικό νερό έχετε;
Β. Τραπέζι γωνιακό, περικαλώ και όχι πολλές κουβέντες
Γ. Κοντοσούβλι, χωριάτικη, ρετσίνα και τα όργανα να παιανίσουν το "Αγγέλω, κρένει η μάνα σου"
Δ. Φαγιά! Βυζιά!

2. Βλέπεις μια πολύ ορεκτική πιτσιρίκα να σε μπανίζει από το απέναντι τραπέζι. Τι κάνεις;
Α. Κοιτάς να δεις αν έχει συνοδό, για να του πεις να την επιπλήξει. Συνοδεύεστε, δεσποινίς μου!
Β. Της κάνεις υποννούμενα παίζοντας με τη γλώσσα σου στο παχύ σου μουστάκι, χωρίς να έχεις προσέξει τον χασάπη αρραβωνιάρη της.
Γ. Φροντίζεις να την ακολουθήσεις στην τουαλέτα, όπου και τη "βοηθάς" με τη ράντα του σουτιέν που δε λέει να μείνει στη θέση της...
Δ. Τη χουφτώνεις την ώρα που περνάει από δίπλα σου ανεβαίνοντας για την πίστα, πιθανότατα αφήνοντάς της μελανιά.

3. Ο χασάπης αρραβωνιάρης ζητάει να μάθει γιατί το χέρι σου βρίσκεται στο μπούτι της δικιάς του. Η απάντησή σου:
Α. "Δεν πιστεύω στη βία, κύριε."
Β. "Ξέρω καράτε, λέμε!"
Γ. "Φιλαράκι, μη με ζορίζεις γιατί μπορεί να σου συμβεί κανένα κακό."
Δ. Σφαλιάρα χωρίς λεκτικό βοήθημα.

4. Αποκαλύπτεται τελικά ότι ο τύπος είναι ζόρικος και τραβάει μαχαίρι. Εσύ...
Α. ...είσαι ήδη σε μεγάλη απόσταση, γιατί του τρεχάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ (κι άλλωστε δεν πιστεύεις στη βία).
Β. ...αρπάζεις ένα μπουκάλι από το τραπέζι και προσπαθείς να το σπάσεις για να αμυνθείς με το κομμένο γυαλί, αλλά κόβεσαι από μόνος σου πάνω στην προσπάθεια και τελικά τρως και ξύλο
Γ. ...εσύ πραγματικά ξέρεις καράτε...
Δ. ...τραβάς τσεκούρι φωνάζοντας "ουουουουου!" (η κραυγή σου της μάχης)

5. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που μοιάζει λίγο με το Γούντι Άλεν, σου ζητάει αποζημίωση για το μαγαζί του, που του το έχεις κάνει καλοκαιρινό. Με ποια φράση τον καθησυχάζεις;
Α. "Περάστε αύριο από το σπίτι μου να πάρετε ένα τσεκ."
Β. "Σιγά τους γορίλες που έχεις. Ούτε 145 κιλά ο καθένας δεν είναι."
Γ. "Έχω ένα γνωστό που κάνει πολύ ωραία καλοκαιρινά μαγαζιά. Τα παίρνει σαν το δικό σου και τα κάνει στ' αλήθεια καλοκαιρινά..."
Δ. "Μη με πρήζεις και φέρε κανένα καραφάκι ακόμη. Στέγνωσε ο στόμας μου."

6. Ποια είναι η σχέση σου με τη μητέρα σου;
Α. Τη λες μητέρα και της μιλάς στον πληθυντικό.
Β. Μια φορά την εβδομάδα τρως μαζί της και προσέχεις να τελειώσεις όλο το φαγητό σου γιατί δε μπορείς τη γκρίνια της.
Γ. Μια φορά την εβδομάδα της πηγαίνεις τα άπλυτά σου και φεύγεις γρήγορα γιατί δε μπορεί τη γκρίνια σου.
Δ. Όταν μεθοκοπάς στα χάνια, λες τα πρόστυχα τραγούδια που ο περισσότερος κόσμος λέει γι' αυτήν.

7. Πώς λέγονται οι αδελφοί κι οι αδελφές σου;
Α. Λεωνίδας και Αγαμέμνων - Καλλιρρόη και Ιμογένη
Β. Βάγγος και Μήτσακλας - Σούλα και Κούλα
Γ. Πέτρος και Παύλος - Ελένη και Μαρία
Δ. Καρντές και Κακαούς - Καλοβαλμένη και Κρασομυρωδάτη

8. Πώς τα πας με τους θεούς;
Α. Φοράω πάντα το σύμβολο της πίστης μου (σταυρό/ημισέληνο/άστρο του Δαβίδ/τίκα) και εκκλησιάζομαι τακτικά (εκκλησία/τζαμί/συναγωγή/Θιβέτ).
Β. Φοράω πάντα το σύμβολο της πίστης μου (σταυρό/ημισέληνο/άστρο του Δαβίδ/τίκα) με αλυσίδα, για να ξέρω που να σταματάω να ξυρίζομαι.
Γ. Δε φοράω το σύμβολο της πίστης μου παρεκτός κι αν είναι να "εκκλησιαστώ" με καμμιά θεούσα.
Δ. Φοράω πάντα το σύμβολο της πίστης μου (προφυλακτικό) και εκκλησιάζομαι τακτικά (χουφτώνω όποια βυζιά βρω μπροστά μου).

9. Ποια είναι η σχέση σου με τα υπερφυσικά πλάσματα;
Α. Είμαι ορθολογιστής και πραγματιστής κι αυτό το πλάσμα με τα κέρατα δεν είναι αληθινό.
Β. Βάζω τακτικά στοιχήματα ότι θα περάσω μια ολόκληρη νύχτα σε στοιχειωμένα σπίτια αλλά με βρίσκουν το πρωί χεσμένο και δαρμένο και κανείς δεν παραξενεύεται μ’ αυτό.
Γ. Με σκιάζουν λιγάκι, αλλά άμα είναι γκομενάκι μπροστά ξέρω να κάνω το γενναίο, με μεγάλη επιτυχία.
Δ. Πολλοί φίλοι μου είναι υπερφυσικά πλάσματα.

10. Πώς αντιδράς αν κάποιος μιλήσει μπροστά σου με έντονη προφορά ή με ντοπιολαλιά;
Α. Δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουμε την καταγωγή και την ανατροφή του άλλου.
Β. Γελάς χοντρά και τον δείχνεις με το δάχτυλο, χωρίς να προσέξεις ότι πρόκειται για τον χασάπη αρραβωνιάρη των ερωτήσεων 2, 3 και 4.
Γ. Προσπαθείς να κρύψεις ένα χαμόγελο.
Δ. Θυμάσαι πώς μιλάς εσύ τα καλικαντζαρά και δε σχολιάζεις καθόλου.

11. Αν ο καλύτερός σου φίλος έχει εντελώς άλλη άποψη από τη δική σου τι κάνεις;
Α. Η μόνη λέξη που χωράει ανάμεσα σε δυο φίλους είναι η λέξη σεβασμός.
Β. Εννοείται ότι προσπαθείς να επιβάλεις τη δική σου κι ότι στο τέλος ο άλλος αναγκάζεται να σε καρπαζώσει.
Γ. Πολεμάς να τον φέρεις στα συγκαλά του.
Δ. Στ' αρχίδια σου, εκτός αν είναι στη μέση μαγεία, οπότε τον ακούς πολύ προσεκτικά.

12. Γιατί έκανες αυτό το τεστ;
Α. Από κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να είμαι 75% Κόμπες
Β. Από σιγουριά ότι είμαι 100% Κόμπες
Γ. Για να επιβεβαιώσω ότι είμαι 75% Κόμπες
Δ. Με υποχρέωσε ο Πετρεξού για να πετύχει ένα ξόρκι που έχει στα σκαριά.


Περισσότερες απαντήσεις Α: 25% Κόμπες. Μα τι άνθρωπος είσαι εσύ; Δεν έχεις βρίσει ούτε μια φορά, δεν έχεις κάνει ούτε μια κακόγουστη πλάκα, δεν έχεις ούτε μια φορά χουφτώσει τα πισινά μιας σερβιτόρας! Κόμπες ο Ντερλικοτής; Χα! Ακόμη και τα Στρουμφάκια είναι πιο απελευθερωμένα από σένα.

Περισσότερες απαντήσεις Β: 50% Κόμπες. Εσύ έχεις ένα δυναμικό, αλλά έχεις επίσης και μια τάση να τα κάνεις σαλάτα. Κι όταν λέμε σαλάτα, εννοούμε εντελώς βετζετέριαν. Αν πας να κάνεις καμμιά φάρσα ή να τσιγκλήσεις κανένα φίλο σου με χοντράδες (που πας), τρως ξύλο. Αν προσπαθήσεις να το παίξεις μάγκας (που προσπαθείς), σε τσουβαλιάζουν και σε πετάνε έξω. Ακόμη και στην Κον-Γρουξ-Μπέι, τη θεά των γουρουνιών που κάθεται σε όλα τα αρσενικά, να την πέσεις (που σίγουρα της την έχεις ήδη πέσει), χυλόπιτα θα φας. Στρώσου, μελέτα, δες κολεγιακές ταινίες και ξαναπροσπάθησε. Κάτι μπορεί να γίνει.

Περισσότερες απαντήσεις Γ: 75% Κόμπες. Είσαι σε καλό δρόμο. Σε πολύ καλό δρόμο, όμως. Εντάξει, δε χουφτώνεις τα πισινά όποιας κι αν περνάει μπροστά σου, αλλά έχεις το δικό σου στυλ να λες χοντράδες κι η φράση "Φαγιά! Βυζιά!" δεν είναι καθόλου παράταιρη στο στόμα σου. Ακόμη βέβαια σε βασανίζουν ρομαντικές σκέψεις και εκείνη η ανόητη πεποίθησή σου να μην κάνεις στους άλλους ότι δε θέλεις να σου κάνουν, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε πτοεί. Με λίγη καλή θέληση και μπόλικη εξάσκηση, σφάζοντας Χηνάνθρωπους και κοροϊδεύοντας σπασίκλες, θα γίνεις κι εσύ ένας Κόμπες με τα όλα σου!

Περισσότερες απαντήσεις Δ: 100% Κόμπες. Άξιος! Άξιος! Εσύ παιδί μου θα πας μπροστά! Ο Βυζβόρουν είναι περήφανος για σένα και σου δείχνει την εύνοια του στέλνοντας στο δρόμο σου ζουμερά κοψίδια, χοντρές πλάκες και τροφαντά βυζιά! Είσαι ανθεκτικός στο χαστούκι και τη δυσπεψία κι όταν σε βλέπουν οι υπόλοιποι αναστενάζουν με καρτερία για τις πλάκες που τους ετοιμάζεις. Πρόσεχε μόνο, μην το παρακάνεις, γιατί υπάρχουν κι άλλοι του σιναφιού σου στον κόσμο και μπορεί να την πατήσεις με την πάρτη τους καμμιά φορά...

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Γ

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αγαπητοί μου αναγνώστες, σήμερα η παρουσίαση μέρους του λεξικού μαγικών όρων θα συνεχιστεί με το γράμμα Γ.

Γερουσία*: η αρχή στο κράτος του Ζουμζερί. Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε δημοκρατία, αλλά ούτε και δικτατορία. Μοιάζει λιγάκι με ολιγαρχία στο πιο αυστηρό της. Υπάρχουν υπουργοί και διαφόρων ειδών αξιώματα που μπορεί να αναλάβει ο λαουτζίκος, αλλά ως επί το πλείστον οι νευραλγικές θέσεις προσφέρονται μόνο στους ευγενείς και τους μάγους.

Γιαγιαγκατουμπού: πόλη στις Μικρές Ερήμους, με λιμάνι στον ποταμό Σογκούλ. Φημισμένη είναι η κριθαρόμπυρά της. Διοικείται από τον σουλτεμίρη, αιρετό και απόλυτο άρχοντα. Ο νυν σουλτεμίρης λέγεται Κεβέκεβε. Μνημειώδης και μοναδική είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία της Γιαγιαγκατουμπού. Από τη μια κυκλοφορεί σκεπασμένη από την κορφή ως τα νύχια και η επίδειξη του προσώπου της σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον θεωρείται ηθική κατάπτωση και προσβολή για την ίδια τη γυναίκα, κι από την άλλη δεν υπάρχει γυναίκα σε ολόκληρον τον κόσμο (εκτός ίσως από τις θεές) που να έχει περισσότερες ελευθερίες. Η βέρα Γιαγιαγκατουμπαία μπορεί να ανοίξει δικό της μαγαζί (όχι όπως στο Ζουμζερί, όπου πρέπει να υπάρχει ένας άντρας υπεύθυνος για τις λουτρικές εγκαταστάσεις), μπορεί να έχει δικά της παιδιά, χωρίς να είναι παντρεμένη (όχι όπως στο Λερτζ, που τις λιθοβολούν αν το παιδί δε μοιάζει στον άντρα τους), μπορεί ακόμη και πετάξει τον άντρα της από το σπίτι χωρίς να του δώσει μέρος από την κοινή τους περιουσία και να σπιτώσει όποιον άλλον θέλει, χωρίς όμως να του δείχνει το πρόσωπό της, μιας και ο σπιτωμένος γκόμενος, μπορεί να είναι γκόμενος αλλά σύζυγος και οικογένεια δεν είναι.

Γκαμήλ: το πιο θαυμαστό ζώο του κόσμου. Είναι ένα ψηλό, χνουδωτό, τετράποδο ζωντανό, με μακρυά ευλύγιστη ουρά. Τρώει μόνο πέτρες και κάθε λίγες εβδομάδες πίνει μια σταλίτσα νερό. Η γούνα του ήταν απαλή και μακρυά και πολύ ζεστή, ταυτόχρονα εφοδιασμένη με ένα σύστημα από θύλακες αέρα που το βοηθά να μένει δροσερό ακόμη και στην πιο άγρια έρημο, στολισμένη με όλα τα χρώματα της ίριδας. Λόγω της απαλότητας και της ομορφιάς της, στο Σενίμ-Σοριέν τη χρησιμοποιούν σαν στρώμα για νεόνυμφους. Το κεφάλι του είναι μεγαλούτσικο, στρογγυλό, με δυο τεράστια κατάμαυρα μάτια γεμάτα λευκές πιτσιλιές και ένα επίσης μεγάλο στόμα, χωρίς δόντια, που μοιάζει να χαμογελά καλοκάγαθα. Το γκαμήλ δε δυσανασχετεί ποτέ, δε θυμώνει ποτέ, δεν τρομάζει με τίποτε. Μπορεί να τρέχει με απίστευτη ταχύτητα, να κλωτσάει με απίστευτη δύναμη και ταυτόχρονα να χειρίζεται ντελικάτα αντικείμενα. Τα νύχια των ποδιών του χρησιμεύουν σα δάχτυλα, επιτρέποντάς του να πιάνουν όπως ακριβώς και τα ανθρώπινα χέρια, αλλά και να σκαρφαλώνει σε δέντρα. Το πιο σημαντικό του ίσως προτέρημα ήταν η απόλυτα καλόβολη διάθεσή του όταν κάποιος προσπαθεί να το καβαλικέψει. Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε και το σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας εδώ.

Γκρεμός των Αιωρούμενων Νεφών: ο μοναδικός καταρράκτης του ποταμού Σογκούλ. Μεταξύ του Οροπεδίου του Καλομασούρ και της Κοιλάδας του Ζουμζερί. Αποτελεί τη μοναδική μη ελεγχόμενη είσοδο στην πόλη του Ζουμζερί, αλλά επειδή έχει μόλις τετρακόσια μέτρα ύψος, δεν είναι και πολύ απαραίτητο να ελέγχεται.

Γριά-Καναρινή: γριά που μένει λίγης ώρα δρόμο από το πέρασμα του Φαλ. Έχει το συνήθειο να βρίζει καλλιτεχνικότατα όποιον τύχει να περάσει από τη δημοσία που περνάει από την πόρτα της. Για πολλούς, όπως πχ. τον Κόμπες το Ντερλικοτή, είναι σημάδι ότι όλα πάνε καλά. Αν η γριά δε βρίσει, γυρίζει πίσω στο Ζουμζερί γιατί οπωσδήποτε κάτι έχει ξεχάσει.

Γυμνή Πύλη: Μια από τις τρεις εισόδους στο φαράγγι όπου βρίσκεται η αρχαία Δρου. Φυλάσσεται από μια στρατιά από φαντάσματα, που έχουν σκοπό της ζωής τους να μην αφήσουν ούτε μια τρίχα πάνω στο κορμί των ζωντανών που συναντούν.


*Η διεύθυνση και η εκδοτική ομάδα του Ημερήσιου Ζουμζερί δηλώνει με γνώση των συνεπειών του νόμου περί ανασκολοπισμού ότι οι απόψεις του συνεργάτη μας μάγου Γιάγουτσι δεν την εκφράζουν σε καμμία περίπτωση. Συγκεκριμένα, η διεύθυνση και η εκδοτική ομάδα του Ημερήσιου Ζουμζερί θεωρεί ότι η Γερουσία είναι μια δικτατορία του κερατά, που επιβλήθηκε πριν από εξακόσια ογδόντα χρόνια από εκείνους που είχαν το πάνω χέρι στη χειραγώγηση των Υπόγειων Ποταμών της Μαγγανείας κι όποιος έχει αντίθετη γνώμη μπορεί να πάει στον κόρακα.

Ζητείται συνεργάτης

Γερουσιαστής με μόνιμο στασίδι στη γερουσία, σχεδόν αχρησιμοποίητο, τελευταία σειρά, τέταρτο από τον τοίχο, αναζητεί αντικαταστάτη για τις ώρες της σιέστας. Ο αιτούμενος θα πρέπει να έχει ύψος ίσο με του τρυπανιστή κρανίων, κατσαρά μαύρα μαλλιά και μουστάκι και να πάσχει από ελαφρύ στραβισμό. Πέραν της όποιας αμοιβής συμφωνηθεί, ο αιτούμενος που θα επιλεχθεί θα κρατήσει και τα ρούχα που θα του δοθούν για τη μεταμφίεση. Πληροφορίες παρά τω τρυπανιστή κρανίων, Οίκος του Τρυπανιού.

Περιμένοντας το μεγάλο συμβάν

σύντομο διήγημα
της συνεργάτιδάς μας, Έφθι, ιέρειας της θεάς των χαλικιών


Ο νεαρός μάγος Πετρεξού στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη του και επιθεώρησε την εμφάνισή του. Έστρωσε μερικές ζάρες στο πουκάμισό του, τίναξε τις δίπλες από το σαλβάρι του για να τους δώσει περισσότερο όγκο, αφαίρεσε έναν μικροσκοπικό κόκκο σκόνης από τη μύτη του ασημοκέντητου πασουμιού του και τράβηξε προς τα πάνω τα μανίκια της ρόμπας του, πολύ προσεκτικά ώστε το ύφασμα να τσαλακωθεί το λιγότερο δυνατόν. Έπειτα ασχολήθηκε για λίγα λεπτά με τα μαύρα, κοντά κομμένα μαλλιά του και στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας κοκάλινης χτένας περιποιήθηκε με άπειρη προσοχή το μυτερό του γένι.


Θα μπορούσε κανείς να τον κατηγορήσει για φιλάρεσκο, όμως τα αίτια της προσοχής στην εμφάνισή του ήταν βαθύτερα και πολύ πιο σοβαρά από μια τυχαία φιλαρέσκεια (αν και η περίσταση, η επίσημη εγγραφή του στους καταλόγους της σέκτας των μάγων ήταν αρκετός λόγος για να προσέξει την εμφάνισή του μέχρι κεραίας). Ο μικρόσωμος νεαρός, εκτός των μαγικών του ικανοτήτων έπρεπε να αποδείξει και τη σωστή του μαθητεία κι αυτή ήταν πολύ πιο μπερδεμένη απ’ ό,τι θα ανεχόταν το Μυητικό Συμβούλιο. Ειδικά οι σχέσεις του με τον εταίρο του, ένα από τα πράγματα που θα έμπαιναν στο κόσκινο του Μυητικού Συμβουλίου, θα έμπαιναν σε ακόμη πιο ιδιαίτερο κόσκινο κι η λεπτομερής καταγραφή τους θα ήταν τραυματική εμπειρία για όλους -και για το νεαρό μάγο και για τον εταίρο, αλλά πιθανότατα και για το Μυητικό Συμβούλιο… Όταν η σωστή κοινωνική συμπεριφορά είναι να καρπαζώνεις τον εταίρο σου όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, αδιακρίτως δικού του ή δικού σου λάθους, τότε μια σχέση πιο… στενή, θα μπορούσε να κάνει τα μουχλιασμένα μυαλά των μάγων του Συμβουλίου να εκραγούν από μέσα προς τα έξω, διασπείροντας την υπέρτατη σοφία τους μεταφορικά και κυριολεκτικά.


Ο νεαρός μάγος, βέβαια, δεν είχε καμμία διάθεση να κάνει πίσω. Είχε ενορχηστρώσει ένα σωρό καταστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια ώστε να φτάσει σε αυτήν τη θέση. Είχε την πολυτέλεια να είναι σίγουρος πως όταν το Συμβούλιο μάθαινε ότι ο εταίρος του είχε ενωθεί μαζί του με πάνω από έναν τρόπους, θα έσπευδε να μάθει το «πώς», με πιθανότατες παρενέργειες τη λησμονιά του «γιατί» καθώς επίσης και του «πώς τολμάς». Όχι ότι δε μπορούσε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε από τις τρεις ερωτήσεις, απλά η πρόθεσή του ήταν να αποφύγει τις δύο τελευταίες, για λόγους που είχαν κυρίως να κάνουν με την πιθανότητα να βρεθεί, κάνοντας την πρακτική του, πάνω σε κάποιον σκυλοπνίχτη, καταμεσής του Ωκεανού, δυτικά του Κάτω Λασκαπαπόρο κι αγκαλιά με όλες τις ευωδιές που θα μπορούσε να αναδύει το πλήρωμα ενός πειρατικού των Ντίνγκαμπατ. Ενώ θα προτιμούσε για το σκοπό αυτό να τη βγάλει αραχτός στο Ζουμζερί, επισκεπτόμενος τη δημόσια βιβλιοθήκη του και τα πασίγνωστα λουτρά του και κάνοντας ραχατλίδικες επισκέψεις στο Καλομασούρ και στα περίχωρα.


Κοίταξε πίσω από τον ώμο του, πιο πολύ από συνήθεια κι όχι γιατί πραγματικά θα μπορούσε κάποιος να τον παρακολουθεί, κι έπειτα σάλιωσε ένα δάχτυλο κι έστρωσε τα φρύδια του. Για όλα μπορούσες να τον κατηγορήσεις αλλά όχι για τσαπατσούλη. Ή για το αντίθετο του ψείρα. Αν και πολλές φορές, όταν ψειρίζει κανείς κάτι, τείνει να βγάζει εντελώς αντίθετα συμπεράσματα από εκείνα που θα έβγαζε αν το κοιτούσε από μακριά και πιο σφαιρικά.


Λίγη ώρα αργότερα, ο νεαρός μάγος Πετρεξού θα αποδείκνυε περίτρανα αυτήν την τελευταία διαπίστωση.

του συνεργάτη μας Τσικ Λεβέντη, νεκρομάντη

Γι' άλλη μια φορά, ετούτη η στήλη αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις αναγγελίες της. Μετά την αναβολή της παρουσίασης του ποταμού Σογκούλ, που μεγαλύτερου ποταμού στο γνωστό κόσμο, και η παρουσίαση της πόλης Βίντισσας, στη Νέα Χερσόνησσο θα πρέπει να αναβληθεί, επ' αόριστον. Τα συνταρακτικά νέα, που κλόνισαν συθέμελα το Ζουμζερί χτες το μεσημέρι, δε μας αφήνουν περιθώρια για φιλολογίες.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Χτες το πρωί είχα την απίστευτη τύχη να βρίσκομαι στη δημόσια βιβλιοθήκη του Ζουμζερί, όπου και συνάντησα δυο πολύ καλούς μου φίλους: το μάγο Πετρεξού, που έχει το Κονάκι του στη Βόρεια Ανατολική Συνοικία, κοντά στην Πύλη του Αποχωρισμού και τον κυλιόμενο πρέσβη* του Καλομασούρ Γκαν-Βαγκάν. Αν και ψάχναμε και οι τρεις εντελώς διαφορετικά πράγματα στην βιβλιοθήκη, βρεθήκαμε κάποια στιγμή να κάνουμε τις έρευνές μας στην ίδια πτέρυγα.

Στην ησυχία της δημόσιας βιβλιοθήκης, εκεί όπου μόνο η γνώση είναι βαρύτερη από τη σιωπή, οι άναρθρες κραυγές του μάγου Πετρεξού ακούστηκαν ως κεραυνοί εν αιθρία. Αμέσως στο πλευρό του έσπευσαν (εκτός από τον πρέσβη Γκαν-Βαγκάν και τον υπογράφοντα το άρθρο), οι βιβλιοθηκάριοι κι ο μάγος υπηρεσίας, έτοιμος να αποτρέψει οποιαδήποτε κακόβουλη προσπάθεια, καθώς και οι τακτικοί φρουροί της βιβλιοθήκης. Φαντάζεστε την έκπληξή μας όταν ο νεαρός μάγος (μόλις τριάντα τριών ετών) άρχισε να μας αγκαλιάζει και να μας φιλάει σταυρωτά, αναγκάζοντας μάλιστα το μάγο υπηρεσίας να χορέψει μαζί του, κραυγάζοντας ένα σκαμπρόζικο τραγουδάκι των τσιγγάνων της Σούμπας, εκείνο με τον καταφερτζή και τη βρακοζώνα της Λερζιανής βασιλοκόρης.

Όταν μπορέσαμε να τον ηρεμήσουμε (απομακρύνοντας τον κίνδυνο να συλληφθεί για διατάραξη της δημόσιας ειρήνης), ο Πετρεξού μας έδειξε εκείνο που τον είχε αναστατώσει τόσο: έναν αρχαίο χάρτη του κόσμου, δυτικά των Βουνών των Συνόρων, που είχε με κάποιον τρόπο τυλιχτεί κατά λάθος μέσα σε ένα ρολό περγαμηνής με τίτλο "Δεκαπέντε Τρόποι Για Να Αποκτήσετε Την Εύνοια Μιας Άπληστης Ερωμένης"**.






Ο χάρτης έχει μέγεθος δύο επί τρεις πήχεις, είναι φτιαγμένος σε περγαμηνή με στερεοποιημένη υγρή καρβουνόσκονη και φέρει την πλέον απίθανη υπογραφή απ' όλες: τον ήλιο και το φεγγάρι στη δεξιά και αριστερή άνω άκρη αντίστοιχα, πράγμα που μας λέει, ότι κρατάμε στα χέρια μας ένα έργο του διάσημου αρχαίου νεκρομάντη Σταθερού ΜισούΚιΆλλουΜισού*** Δεν είναι νεότερος εκείνου της Καλοδιάθετης Αυταρχικής που παρουσιάσαμε στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, αλλά πολύ αρχαιότερός της. Ο μάγος Πετρεξού υπολογίζει ότι η ηλικία του είναι μόλις τουλάχιστον δύο χιλιάδων ετών, κρίνοντας και από τη χρήση της στερεοποιημένης υγρής καρβουνόσκονης.

Η ανακάλυψη του χάρτη αυτού φέρνει νέα πνοή στην ιστορία της χαρτογραφίας όπως την ξέραμε. Τα σχετικά συγγράμματα της εποχής θεωρούν ότι καμμιά ακριβής αποτύπωση του κόσμου δεν υπήρχε πριν την προσπάθεια της Καλοδιάθετης Αυταρχικής. Όμως να που αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον πεντακόσια χρόνια πριν από τις μουντζαλιές της πάνω στο τομάρι του γαϊδάρου, υπήρχε ακόμη ένας νεκρομάντης, ο οποίος με πενιχρά μέσα (ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν χίλια χρόνια ο μάγος Αρέλας κατάφερε να τελειοποιήσει την τέχνη της νεκρομαντείας) κατόρθωσε να απεικονίσει τον κόσμο με απίστευτη λεπτομέρεια.

Ο χάρτης φέρει επίσης κάποια χαρακτηριστικά που προκαλούν κι άλλες απορίες, όπως ας πούμε το ότι ονομάζει τη βόρεια χερσόνησο Μπιτ-Υ-Μπιτ κι όχι Μεγάλες Ερήμους όπως ήταν η ονομασία τους τότε. Επίσης οι Μικρές Έρημοι ονομάζονται απλώς Έρημοι και πάλι, όπως και στο χάρτη της Καλοδιάθετης Αυταρχικής, απουσιάζουν τα ονόματα των βουνών του Καλομασούρ και της Δυτικής Οροσειράς.

Ήδη η επιτροπή μάγων της Γερουσίας έχουν αναλάβει τη μελέτη του νέου αυτού αρχαϊκού χάρτη, ενώ ο μάγος Πετρεξού καταχωρήθηκε, όχι χωρίς τη σχετική πίεση εκ μέρους του, ως ο ιδιοκτήτης του χάρτη, διότι μιας και δεν ήταν κανείς μπροστά όταν τον βρήκε, μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι τον είχε επάνω του όταν πρωτομπήκε στη βιβλιοθήκη.



*Σε πείσμα ορισμένων, που τείνουν να γελούν ακούγοντας αυτόν τον τίτλο, ο κυλιόμενος πρέσβης είναι ένας από τους σημαντικότερους άνδρες στην πολιτική ζωή του Καλομασούρ. Έχει τη θέση του αρχηγού και ελεγκτή όλων των υπόλοιπων πρέσβεων, και περιοδεύει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στις πόλεις όπου υπάρχουν καλομασουριανές πρεσβείες, ελέγχοντας τους κατά τόπους αντιπροσώπους της πόλης του.

**την οποία περγαμηνή ο μάγος Πετρεξού δεν πήρε να διαβάσει. Τη διπλανή ήθελε ν' ανοίξει, εκείνη με τον τίτλο "Τεχνικές πειθούς εφαρμοζόμενες σε Σενίμ-Σοριένους και λοιπούς αγροίκους". Άπλωσε να την πάρει και τότε οι Δεκαπέντε Τρόποι γλίστρησαν από το ράφι τους, έπεσαν κάτω, το κορδονάκι που τους κρατούσε τυλιγμένους έσπασε και ξετιλήχτηκαν από μόνοι τους.

***Διατηρήθηκε η αρχαϊκή ορθογραφία, χωρίς κενό ανάμεσα στις λέξεις, οι οποίες όμως κλείνονται ξεχωριστά η κάθε μια (ο ΜισόςΚιΆλλοςΜισός, του ΜισούΚιΆλλουΜισού, τον ΜισόΚιΆλλοΜισό).

Έκτακτη ανακοίνωση

Από το Υπουργείο Μαγείας και Εορτασμών Ιερών Ημερών ανακοινώνεται ότι η γιορτή του Μεθυσμένου Θεού, η οποία συνήθως γιορτάζεται στην τέταρτη μέρα μετά την ανατολή του ζωδίου του Κρασοπατέρα αναβάλλεται μόνο για φέτος για την έκτη μέρα μετά την ανατολή του ζωδίου του Φορτικού Πελάτη, λόγω της σύμπτωσης της εαρινής ισημερίας με την έκλειψη ηλίου. Ως εκ τούτου:


*Όλοι όσοι συλληφθούν μεθυσμένοι την τέταρτη μέρα μετά την ανατολή του ζωδίου του Κρασοπατέρα, θα παραμένουν τα μπουντούμια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ως είθισται να γίνεται όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Επιπροσθέτως, οι στρατιώτες θα μπορούν να ποτίζουν τους μπεκρούλιακες νερό, χωρίς το γεγονός να στοιχειοθετεί ιεροσυλία.


*Όλοι όσοι συλληφθουν νηφάλιοι την έκτη μέρα μετά την ανατολή του ζωδίου του Φορτικού Πελάτη, θα παραμένου στα μπουντρούμια μέχρι την κεδίκαση της υπόθεσής τους, ως είθισται να γίνεται τη μέρα της γιορτής του Μεθυσμένου Θεού. Επιπροσθέτως, οι στρατιώτες θα μπορούν να ποτίζουν τους ξενέρωτους κρασί ή άλλο ποτό εγκεκριμένο από το ιερατείο του θεού, χωρίς αυτό το γεγονός να στοιχειοθετεί κατάχρηση εξουσίας.

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Β

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αγαπητοί μου αναγνώστες, και για σήμερα θα συνεχίσουμε την παρουσίαση μέρους του λεξικού μαγικών όρων (το οποίο όπως έχω ξαναπεί, γράφω με πολλές φιλοδοξίες αυτόν τον καιρό), περνώντας από το γράμμα Β.

Βαμπίρια: φυλή υπερφυσικών όντων που έχουν την τάση να πίνουν αίμα θνητών. Αντίθετα με τα συνηθισμένα σε άλλες διαστάσεις και σε άλλους κόσμους βαμπίρια, μπορούν να κυκλοφορούν και με το φως της μέρας.

Βίντισσα: Πόλη του Βορρά, στη Νέα Χερσόνησο. Περιβάλλεται από πυκνή ζούγκλα, της οποίας η χαρακτηριστικότερη πανίδα είναι οι ιαγουάροι, τα κολιμπρί και οι γιγάντιες κόκκινες λιβελούλες που τρώνε τα κολιμπρί. Η Βίντισσα είναι διάσημη για τη Σχολή Πορνείας καθώς και για μερικά πράγματα που καλό είναι να μην αναφέρονται απουσία ενός μάγου.

Βότσαλα: Τυχερό παιχνίδι, όπου ο κάθε παίκτης προσπαθεί να χτυπήσει τα βότσαλα του άλλου, τα οποία είναι στημένα με συγκεκριμένο τρόπο πάνω σε έναν κάναβο σχεδιασμένο πρόχειρα σε άμμο, ή , αν οποιαδήποτε άλλη του προσπάθεια αποτύχει, προσπαθεί να χτυπήσει το κεφάλι του αντιπάλου του, για να τον ρίξει αναίσθητο και να του πάρει τα βότσαλα (τα οποία είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα υλικά κι απορώ γιατί ρωτάτε).

Βρωμόχορτο: βοτάνι που επιδρά πάνω στη σωματική μυρωδιά εκείνου που το τρώει, απομακρύνοντας -ή προσπαθώντας να απομακρύνει- υπερφυσικά όντα που λιγουρεύονται την ανθρώπινη μυρωδιά, όπως τα ηχοφαντάσματα ή τα βαμπίρια. Δεν είναι αποτρεπτικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με την πεποίθηση ότι έχει πάντα εκατό τοις εκατό επιτυχία.

Βυζβόρουν: ο θεός των σεξουαλικών δυνάμεων, Εκείνος Που Χαϊδεύει Τα Βυζιά. Κατά τα φαινόμενα, αυτή η έκφραση του πάει γάντι, καθώς αν δεν έχει κοιμηθεί με μια θεά -διότι αυτή πρέπει να μείνει αιωνίως και τυμπανίως παρθένα, όπως ας πούμε η θεά της αγνότητας- τότε έχει τουλάχιστον απλώσει μια φορά το χέρι του να της χαϊδέψει το στήθος. Πριν από εφτακόσια χρόνια τα είχε με την Κον-Γρουξ-Μπέι, τη θεά των γουρουνιών, αλλά την παράτησε για χάρη της ετεροθαλούς αδελφής της, Δέναμ-Τάαφε, θεάς των εκλείψεων. Κατά τα φαινόμενα στους ναούς του υπάρχουν βωμοί και αρτοφόρια, αλλά κανείς δεν ξέρει σε τι χρησιμεύει στη λατρεία του θεού των σεξουαλικών δυνάμεων ένα αρτοφόριο, παρεκτός κι αν είναι α) θεράπων ή θεραπαινίδα του ή β) πολύ διεστραμμένος τελικά.

Σ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη χαρά, το ιδιωτικό λουτρό Ζαρμαλίκ (Βόρεια Δυτική Συνοικία, έναντι Πετρωμένου Άλσους) υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του την παγκοσμίου φήμης Φωτεία λουτράρισσα Δεσιναλού.

Η περίφημη επαγγελματίας εκτός από τον κοσμοπολίτικο αέρα που η παρουσία της και μόνο προσδίδει στο κατάστημά μας, φέρνει μαζί της και κάτι σπάνιο, κάτι μοναδικό στα λουτρικά χρονικά: το περίφημο Σ.Π.Α. (Συσσωρευτική Πανδαισία Αταραξίας), ένα πρόγραμμα λουσίματος και περιποίησης σώματος που μέσα από τρεις ώρες αδιάλειπτης περιποίησης με αρωματικά λάδια και θερμαντικές κρέμες, παρέχει χαλάρωση και ξεκούραση ανεπανάληπτης έντασης. Το Σ.Π.Α. πρωτοπαρουσιάστηκε στην αυλή του μακαρίτη Μισέμισε, προηγούμενου σουλτεμίρη της Γιαγιαγκατουμπού και μάλιστα φημολογείται ότι η απόλυτη χαλάρωση που προσφέρει το πρόγραμμα ήταν η αιτία που έκανε τον εκλιπόντα να μειώσει την επαγρύπνησή του και να υποκύψει στο γιαταγάνι του σημερινού σουλτεμίρη.

Σαν προσφορά για να γιορτάσει την επιτυχία μιας τέτοιας συνεργασίας, η διεύθυνση του ιδιωτικού λουτρού Ζαρμαλίκ προσφέρει έκπτωση τριών ασημένιων νομισμάτων(*) στους οχτώ πρώτους που θα ζητήσουν τις υπηρεσίες της Δεσιναλού.

Ιδιωτικό λουτρό Ζαρμαλίκ. Όπου η καθαριότητα ολόκληρώνει την αρχοντιά σας.

(*) Πλήρες πρόγραμμα: δύο χρυσά. Ναι, είμαστε οι ακριβότεροι, αλλά και τι λουτράρισσες έχουμε, ε;

Εμπορικά κολπάκια...!

Μαγέκα-1: Καλέ κορίτσια, τα μάθατε τα νέα;
Μαγέκα-2: Ποια λες; Για τον υπουργό που ήθελε να το κάνει κάθε τρίτη μέρα με έναν αρσενικό Χηνάνθρωπο;
Μαγέκα-1: Όχι καλέ! Χουχουχου! Α να χαθείς, πού το ξετρύπωσες αυτό; Αφού ο κύριος υπουργός το κρατάει εφτασφράγιστο μυστικό! Τι, να βγει δημοσίως και να πει ότι η γυναίκα που τον παντρέψανε οι δικοί του για να κάνει καριέρα στο δημόσιο, είναι αυταρχική και θέλει να δέρνει για να ευχαριστηθεί στο κρεβάτι;
Μαγέκα-3: Χιχιχι! Καλέ, ξέρω ποια λέτε! Αυτή δεν ήταν που ήθελε η διευθύντρια της Σχολής Πορνείας στη Βίντισσα να την κάνει επίτιμη καθηγήτρια στις τελειόφοιτες;
Μαγέκα-4: Πω-πω, φλυαρείτε και δεν αφήνετε τη Μαγέκα-1 να μας πει τα νέα! Λέγε καλέ! Μη μας αφήνεις στην αγωνία!
Μαγέκα-1: Λοιπόν, άκουσα ανάμεσα σε δυο επικύψεις ότι τώρα που πλησιάζει ο καιρός να έρθουν πάλι Μυρμηγκωτοί έμποροι από την Κραταιά Ανατολή, η Γερουσία θα προσπαθήσει να μην επιτρέψει σε κανένα Ζουμζεριώτη να αγοράσει κάτι από αυτούς. Θέλουν να τα αγοράσουν όλα αυτοί κι ύστερα να μας τα μεταπουλήσουν σε τρελές τιμές.
Όλες οι Μαγέκα: Φοβερό!
Μαγέκα-1: Αλλά άκουσα επίσης ότι ο μάγος Πετρεξού, που μένει κοντά στην Πύλη του Αποχωρισμού έστειλε ήδη γράμμα, με έμπιστό του ημεροδρόμο στη Σου-Αλ-Σου, στα κεντρικά της σέκτας των μάγων, για να διαμαρτυρηθεί! Λέγεται μάλιστα -και ξέρουμε όλες ποιος πολύ φίλος του μάγου Πετρεξού τα λέει αυτά- ότι το γράμμα δεν πήγαινε στον αρμόδιο επί εμπορικών θεμάτων της σέκτας αλλά στον ίδιο το Μεγάλο Μάγιστρο. Φανταστείτε τα μούτρα που θα κάνουν στη Γερουσία όταν τους στείλει τη δυσαρέσκιά του ο Μέγας Μάγιστρος, καβάλα σε κανένα ξόρκι ανικανότητας, χιχιχι!
Όλες οι Μαγέκα: Χιχιχι!
Μαγέκα-3: Και δε μου λες, ο Μέγας Μάγιστρος δε γνωρίζει ότι οι περισσότεροι γερουσιαστές είναι ανίκανοι κι ότι ένα ξόρκι ανικανότητας θα πάει χαμένο;
Μαγέκα-1: Α, δε μπορώ να είμαι σίγουρη, αλλά να κρίνω από τότε που τον γνωρίσαμε, ο Μέγας Μάγιστρος είναι άντρας πολύ έξυπνος. Και ξέρετε δα πόσο σπάνιο είναι να βρεθεί έξυπνος άντρας, χιχιχι!
Όλες οι Μαγέκα: Χιχιχι! Αν ξέρουμε, λέει!

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Α

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αν και η συνεργασία μας με την έγκριτη και μαχητική εφημερίδα Ημερήσιο Ζουμζερί ήταν ένα μακρινό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δυστυχώς τα εγκαίνια της συνεργασίας αυτής συνέπεσαν με ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις που δε θα μπορούσα -κι ούτε θα τολμούσα- να παραμελήσω, για χάρη των δημοσιογραφικών μου καθηκόντων: πολλές τελετές έχουν γίνει τις προηγούμενες μέρες κι άλλες τόσες πρέπει να γίνουν πριν περάσει η επόμενη πανσέληνος. Για το λόγο αυτό, αλλά, ταυτοχρόνως μη θέλοντας να σας αφήσω χωρίς την τόσο απαραίτητη επικοινωνία μας, στη θέση του κυρίως άρθρου θα σας παρουσιάσω αποσπάσματα από το λεξικό μαγικών όρων, ένα φιλόδοξο πόνημα που ελπίζω να καταφέρω να συγγράψω μέσα στον επόμενο χρόνο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, με ένα μέρος του Α.

Αίσθηση του υπερφυσικού: Λόγω της κοντινής απόστασης από ένα μέρος συμπυκνωμένης μαγείας όπως είναι το Λημέρι των Δράκων, οι κάτοικοι του Σενίμ-Σοριέν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη μια έκτη αίσθηση, την αίσθηση του υπερφυσικού. Συνήθως περιγράφουν την αίσθηση αυτή με λέξεις που παραπέμπουν στην ακοή. Όταν κάτι υπερφυσικό πλησιάζει, νιώθουν κάτι σαν κουδούνισμα από καμπανάκια στ’ αυτιά.

Ανάσα της Φραγκόκοτας: Ένα φιαλίδιο που περιέχει την τελευταία ανάσα της πιο επικίνδυνης φραγκόκοτας που γεννήθηκε ποτέ. Ο μάγος που την έβαλε στο φιαλίδιο την πήρε μαζί του στον τάφο του, απ’ όπου την έκλεψε ο Κόμπες ο Ντερλικοτής. Έχει την ιδιότητα ως μαγικό αντικείμενο, να λύνει όλων των ειδών τα ξόρκια-κλειδαριές, αλλά και να δώσει πίσω τις δυνάμεις σε έναν δράκο που τις έχει χάσει.

Ανεμόμυλος Χειρός: φυλακτό, που υποτίθεται ότι διώχνει τα μυρηστήρια, πριν προλάβεις να τα δεις.

Αόρατη Περικοκλάδα: υπερφυσικό φυτό, οι ρίζες του οποίου χρησιμοποιούνται για ξόρκια διείσδυσης.

Αρέλας: μάγος που έζησε πριν από χίλια ή χίλια διακόσια χρόνια. Είχε το Κονάκι του στην αρχαία Δρου και τους καλικάντζαρους της Πύλης του Χαλκού στη δούλεψή του. Είχε βλέψεις στο θρόνο της Παλαιάς Καπερνιφλόρας, αλλά δεν κατάφερε να τον κατακτήσει. Είναι θαμμένος στο νεκροταφείο της αρχαίας Δρου.

Πωλείται

Κοψοχρονιά, κατοικία στη Συνοικία του Βορείου Κέντρου, διώροφη, με βεράντα και λουτρό, διπλή αυλή (μπροστά και πίσω εσωτερική, τύπου Βίντισσας) πλήρεις λουτρικές εγκαταστάσεις συν συντριβάνι. Κεντρική θέρμανση (μαζί με τους δούλους της) σε όλα τα δωμάτια. Ιδανική για πατεράδες με κόρες της παντρειάς διότι βλέπει στο Σοκάκι της Ρομάντζας και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε τις υποψίες σας σχετικά με τα νυχτοπερπατήματα της κόρης σας. Λόγοι πώλησης η γειτονία με τα δωμάτια του Κόμπες του Ντερλικοτή και ένας σχετικός θόρυβος που προέρχεται από αυτά (κυρίως ρεψίματα, πορδές, αγριοφωνάρες και κραυγές ηδονής). Πληροφορίες κι επισκέψεις καθημερινά.

Όλα του Γάμου Δύσκολα

Συνεχίζοντας την εξαιρετικής επιτυχίας συνεργασία μας με την Έφθι, ιέρεια της θεάς των χαλικιών, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε την έναρξη μιας σειράς από μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας, που διαδραματίζονται στην πόλη του Ζουμζερί ή και αλλού, κάτω από το γενικό τίτλο Ιστορίες Από Το Μαντικό Βελούδο.

Η δουλειά του πατέρα είναι σαφώς σκληρότερη από εκείνη του στρατιώτη.

Αυτό σκεφτόταν ο Τουντού, με το αυτί στημένο στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας της κόρης του, το ένα χέρι στο γιαταγάνι και το άλλο χέρι τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι της γυναίκας του, με την πελώρια τριχωτή παλάμη να της κλείνει το στόμα. Αχ, σκληρότερη, πολύ σκληρότερη, ειδικά όταν η κόρη σου είναι ξεροκέφαλη και γλωσσού και δεν καταλαβαίνει τίποτε, είτε με το καλό την πάρεις είτε με το κακό. Ευτυχώς, όταν πήρε την τιμητική του σύνταξη από το στρατό της Γερουσίας είχε φροντίσει κι είχε, εχμ, κρατήσει για, γκουχ-γκουχ, ενθύμιο το υπηρεσιακό του γιαταγάνι. Και μα το Μπουκάλι, σχεδίαζε να το τιμήσει και το γιαταγάνι και τη φήμη του, ως άντρα σωστού και τίμιου και με το κούτελο καθαρό.

Οι φωνές πίσω από την κλειστή πόρτα ήταν πολύ χαρακτηριστικές: αντρικά βογγητά και γυναικείες ακατονόμαστες φράσεις. Φράσεις που τον έκαναν να κοκκινίζει και να θέλει να μπουκάρει μέσα να τους σφάξει και τους δυο.

Φυσικά, η γυναίκα του μάλλον θα τον εμπόδιζε. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά έτσι, ίσα για να του μπει στο μάτι. Είχε από μικρή δείξει το ταμπεραμέντο της, όταν τον είχε αναγκάσει να ξυλοφορτώσει ένα κάρο επίδοξους μνηστήρες, που τριγύριζαν το σπίτι της και το παράθυρό της, που έβλεπε στο Σοκάκι της Ρομάντζας. Κι όταν την είχε ζητήσει από τον πατέρα της κι εκείνη είχε πει ότι ποτέ δε θα παντρευόταν έναν αξούριστο πειναλέο φαντάρο. Κι όταν την έκλεψε και την κράτησε έξι μήνες σε μια σπηλιά, όχι πολύ μακρυά από τα λημέρια των Χηνάνθρωπων. Κι όταν του ανακοίνωσε ότι μια κόρη ήταν αρκετή και πως η σιλουέτα της δε θα χαλούσε με άλλη γέννα, ο κόσμος να χαλάσει.

Έτσι και τώρα. Ήθελε να του μπει στο μάτι. Αφού κι η ίδια ήξερε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση κι ότι αυτό που γινόταν ήταν για το καλό όλων. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να επιβιώσει το βλαστάρι τους στον κόσμο; Αν δεν της έδιναν τα κατάλληλα εφόδια, τις κατάλληλες ηθικές και πρακτικές βάσεις στη ζωή της, πώς θα μπορούσε να ζήσει όταν οι δυο τους θα έφευγαν για τις αγκαλιές της Κολάσο-Χελλάρα, της θεάς του κάτω κόσμου, Εκείνης Που Μαζεύει Τις Ψυχές;

Αποφάσισε, πριν προχωρήσει στις πράξεις που έπρεπε να κάνει, να εξασφαλίσει ότι η γυναίκα του δε θα μπλεκόταν στα πόδια του. Θηκάρωσε το γιαταγάνι, τη σήκωσε στα χέρια, χωρίς να της ελευθερώσει το στόμα και την κατέβασε στο ισόγειο, όπου την έδεσε χειροπόδαρα στο λέβητα του κρύου νερού στο λουτρό, τη φίμωσε γιατί οι φωνές της τον ζάλιζαν και ξανανέβηκε αγχωμένος ως την πόρτα της κρεβατοκάμαρας της κόρης του.

Πάνω στην ώρα, γιατί το άτιμο θηλυκό είχε τολμήσει να ανοίξει την πόρτα και προσπαθούσε να το σκάσει. Το γιαταγάνι του τη σταμάτησε την ώρα που πίσω της στην πόρτα εμφανιζόταν ένας μεσόκοπος άντρας, κοντούλης και μικροκαμωμένος, αναμαλλιασμένος και με διαφόρων μεγεθών και βάθους νυχιές και μελανιές. Όπως με δυσφορία παρατήρησε ο Τουντού, όλα αυτά τα σημάδια δεν προέρχονταν από ερωτικές αψιμαχίες, αλλά από κανονικότατο ξυλοδαρμό. «Αχαμνός», σκέφτηκε ο παλιός στρατιώτης, «αχαμνός και τον ξυλοφορτώνει κιόλας, για σφάξιμο είναι κι αυτός, ο ηλίθιος, αντί να τη βάλει κάτω να της πάρει τον αέρα, αλλά τι να κάνουμε, δεν έχουμε κι άλλον…»

-Πού θαρρείς ότι πηγαίνεις, κυρά μου Ινολίκ; βρυχήθηκε έξαλλος. Έτσι βιαστικά αφήνεις τη νυφική σου κάμαρη; Τι θα πει ο άντρας σου, νιος γαμπρός και εσύ να θες να του το σκάσεις;

-Εμ, ξέρετε, αφέντη Τούντου, δεν…

-Σκάσε, Μπόρτου! έκαναν πατέρας και κόρη ταυτοχρόνως.
Ο ανθρωπάκος ζάρωσε τρομαγμένος.

Τα πράσινα μάτια της μορφονιάς πέταξαν από τον σύζυγό της στο γιαταγάνι κι ύστερα πάλι στον σύζυγό της και τελικά στον πατέρα της.

-Να το ξέρεις και να το βάλεις καλά στο μυαλό σου! έκανε με όλη την δύναμη των δεκαεφτάχρονων πνευμόνων της. Εγώ θα κοιμάμαι με όποιον θέλω κι αν θέλω θα βάλω ολόκληρη τη φρουρά της Ένατης Γέφυρας στο κρεβάτι μου, μαζί και τον τρελό της Νότιας Ανατολικής Συνοικίας και τα δίδυμα του Σαριμαλού και το μουγκό της Φενενίκ και το Βλογιοκομμένο και το Μπουνκ το Χηνάνθρωπο άμα μου κάνει κέφι! Μέχρι Σενίμ-Σοριέν θα φτάσω φορώντας του τα κέρατα αυτουνού του…του…του…

-Χέστηκα! απάντησε ο Τουντού τον ίδιο τόνο σημαδεύοντάς την με την άκρη του γιαταγανιού. Ορκίστηκα στο Μπουκάλι ότι θα σε εξασφαλίσω και θα το κάνω! Η ταβέρνα είναι δική σου, ηλίθιο πλάσμα! Αλλά πώς θα την κρατήσεις αν δεν έχεις άντρα, ε; Ποιον θα έχεις υπεύθυνο λουτρικών εγκαταστάσεων;

Πίεσε λίγο παραπάνω το γιαταγάνι, ως η μύτη του ν’ ακουμπήσει στο λαιμό της κορούλας του.

-Μπες μέσα τώρα και κοιμήσου με τον άντρα σου, να επικυρωθεί ο γάμος, γιατί μα τον Ουλούμ-Ουλιούμ, το θεό του πολέμου, θα σε σφάξω σαν αρνί!

Καθώς τα έλεγε αυτά, ο Τουντού πίστεψε πραγματικά ότι το πλάσμα μπροστά του ήταν κόρη του. Η έκφρασή της ήταν παρόμοια με ανθρώπου που σε λίγο θα έβγαζε αφρούς από ανήμπορη λύσσα, η ίδια έκφραση δηλαδή που όπου να ‘ναι θα έπαιρνε κι ο ίδιος, αν τελικά η μικρή αποφάσιζε να κάνει του κεφαλιού της. Προς μεγάλη του ανακούφιση όμως, η κοπέλα έριξε ένα δηλητηριασμένο βλέμμα στο σύζυγό της -που τον έκανε να οπισθοχωρήσει μέσα στο δωμάτιο τρομαγμένος- κι ύστερα βρόντηξε την πόρτα πίσω της.

-Α, ρε Ινολίκ, μεγάλη η χάρη σου, μουρμούρισε ο ευτυχής πατήρ κατεβαίνοντας στο λέβητα για να λύσει την γυναίκα του.

Εις άγραν χορηγού

Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες σχετικά με επικείμενη αγορά της εφημερίδας μας σε γνωστή υπηρεσία του Υπουργείου Τελάληδων και Ημεροδρόμων. Μάλιστα εκτός από το όνομα του Ημερησίου Ζουμζερί ακούγονται κι άλλα ονόματα εφημερίδων, σε άλλες πόλεις, αν και κανείς μας δε μπορεί να φανταστεί σε τι θα εξυπηρετούσε τη Γερουσία του Ζουμζερί η αγορά μιας εφημερίδας άλλης πόλης.

Εμείς, πιστοί στην πεποίθησή μας ότι το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει πάντα να είναι ενημερωμένο με τα τελευταία νέα, δε θα σας μιλήσουμε για τις προσπάθειες που ήδη έγιναν εκ μέρους κάποιων τρίτων, να αγοράσουν την εφημερίδα και μετά να τη μοσχοπουλήσουν στη Γερουσία. Ούτε και για την δυστυχώς ναυαγήσασα πρώτη δική μας προσπάθεια να βρούμε χορηγό θα σας αναφέρουμε, γιατί αυτά είναι πράγματα που ξέρει ο πολύς κόσμος κι εμάς δε μας πολυενδιαφέρει το προφανές, σεβόμαστε τη νοημοσύνη των αναγνωστών μας.

Θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε για το ότι σε τρεις μέρες από σήμερα, ξεκινάει ένας δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων, με γνωστό πλούσιο κυνοκέφαλο υπερφυσικό πλάσμα με το οποίο θα μας φέρει σε επαφή επίσης γνωστός Ζουμζεριώτης μάγος, με σκοπό την προώθηση του Ημερησίου Ζουμζερί και τη διάδοση της ανάγνωσής του από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης μας. Απώτερος σκοπός μας είναι όχι μόνο να καταφέρουμε να αυξήσουμε το εύρος και το πλήθος των αναγνωστών μας, αλλά και στην περίπτωση που όλα πάνω καλά, να καταφέρουμε να κάνουμε στο ευρύ κοινό γνωστές τις λογοτεχνικές ικανότητες της Έθφι, της ιέρειας της θεάς των χαλικιών, όπως αυτές ξεδιπλώνονται στην εξιστόρηση των περιπετειών του Κόμπες του Ντερλικοτή.

Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλές ελπίδες σε αυτήν μας την προσπάθεια. Αλλά αν δεν υπάρξει ευτυχής κατάληξη, δεν θα το βάλουμε και κάτω. Υπάρχουν κι άλλοι πιθανοί χορηγοί, αν και το γνωστό κυνοκέφαλο υπερφυσικό πλάσμα θα ήταν κι ο πιο ιδανικός απ' όλους. Οπωσδήποτε, η δική σας αγάπη κι υποστήριξη είναι εκείνη που είτε υπάρξει τελικά χορηγός είτε όχι, θα μας θρέφει και θα μας συντηρεί.

Και σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.

Έκτακτη Είδηση

Παρακαλούνται όπως όλοι οι κατέχοντες άλογα, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από το μάγο Κλιαφορντού, πριν από τρεις και μισό μήνες, αφέψημα κατά της γρίπης των οπλών να ξαναπαρουσιαστούν στο δημόσιο στάβλο για να παραλάβουν το αντίδοτο. Ο εν λόγω μάγος συνελείφθη χτες το βράδυ σε ύποπτο ταβερνείο σε κατάσταση μέθης, να καυχιέται ότι εξαπάτησε ολόκληρη την πόλη. Το αφέψημα του Κλιαφορντού λέγεται ότι ήταν σκέτο ζουμί από τσουκνίδες.

Η συντονιστική επιτροπή για την αντιμετώπιση της ασθένειας παρακαλεί τους κατέχοντες άλογα να μην πανικοβληθούν αλλά να δοκιμάσουν πρώτα την υγεία των ζώων τους με το κόλπο της σβουνιάς της αγελάδας.

Σπόνσορας των προσπαθειών της συντονιστικής επιτροπής: βουστάσιο Γελαστό Μοσχάρι, Νότια Νότια Συνοικία. Ζώα, γάλα, δέρμα, κρέας, σβουνιές αγελάδας, όλα σε καταπληκτικές τιμές και με πιστοποιητικά εγκεκριμένα από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τροφής. Γελαστό Μοσχάρι. Αν μουγκανίζει, είναι καλό!

Ζητείται Συνεργάτης

Από γνωστό μάγο του Ανατολικού Κέντρου ζητείται περιστασιακός συνεργάτης για ξόρκι.

Ο αιτούμενος θα πρέπει να είναι

α) αρσενικός,
β) κάτω των δεκαπέντε ετών (ειδικά για τους ανθρώπους, να μην έχει βγάλει ακόμη γένια),
γ) παρθένος σε όλες τις ερωτικές σαρκικές απολαύσεις (πλην εκείνης που πράττεται κατά μόνας και άνευ βοηθείας από άλλους) και
δ) να αντέχει το πολύ φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις, απευθυνθείτε στο Κονάκι του Πετρεξού, Συνοικία του Ανατολικού Κέντρου, οποιαδήποτε ώρα. Χηνάνθρωποι, τσιγγάνοι, αλλάχτες και ξωτικά θα γίνονται δεκτά μόνο κατόπιν συστατικών επιστολών.

Το κάλεσμα ενός μάγου

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς (είτε είναι μάγος είτε δεν είναι) σχετικά με τους θεράποντες της μαγικής τέχνης, είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να έχει την τέχνη αυτή στη διάθεσή του.

Επ’ αυτού δηλαδή πολλά έχουν ακούσει τ’ αυτιά μου και πολλά έχουν δει τα μάτια μου, αλλά η φαντασία των ανθρώπων κι η αμάθειά τους πάντα με σοκάρει. Τι βατραχοπόδαρα βουτηγμένα στο μέλι ταΐζουν το σκύλο, τι κόβουν τις τρίχες της μύτης τους και τις καίνε στο κερί του υπνοδωματίου μιας παρθένας, τι σηκώνουνε μια κότα προς το ηλιοβασίλεμα κρατώντας την από το λειρί και λέγοντας τρεις φορές «μουρόχα, μουρόχα, μουρόχα». Δεν υπάρχει ανοησία που να μην την έχει κάνει ένας άνθρωπος προκειμένου να καλέσει σε βοήθεια ένα μάγο.

Κι είναι τόσο απλό, βρε άνθρωποι, τόσο απλό. Παίρνετε ένα νεαρό αγόρι, όχι μεγαλύτερο από έντεκα ούτε μικρότερο από εννέα χρονώ και του λέτε κουνώντας το δείκτη του δεξιού σας χεριού, μπροστά στη μύτη του: «Πήγαινε, σκασμένο, πουκακοχρονονάχεις, στον απάνω μαχαλά, στο Κονάκι του μάγου Τάδε και φέρτονα να λύσει τη γλώσσα της μάνας σου, πουκακοχρονονάχει κι αυτή, με την πάρλα της θύμωσε τη θεά της Μνήμης κι η θεά της έδεσε τη γλώσσα».

Τόσο απλά. Γιατί οι άνθρωποι κάνουν τη ζωή τους δύσκολη με τα βατραχοπόδαρα και τα λειριά από τις κότες, μα το πρώτο βήμα πάνω στη Σούμπα, ποτέ μου δεν κατάλαβα.

Δεύτερη φορά πρώτη αναγγελία

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες παρά κάτι από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία μας με το μάγο Γιάγουτσι, περιστάσεις που είχαν να κάνουν τόσο με τη δυνατότητά μας να σταθούμε στο ύψος των γεγονότων*, όσο και στη δυνατότητα του ίδιου του διάσημου μάγου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δημοσιογραφίας**, εμπόδισαν τη δημοσίευση της στήλης «Επαφές με το υπερφυσικό», μιας σειράς άρθρων σχετικών με τη μαγεία που είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό. Η σημερινή μέρα όμως είναι εκείνη στην οποία όλες οι προαναφερόμενες περιστάσεις δεν υφίστανται πλέον, οπότε με περισσή χαρά θα θέλαμε να αναγγείλουμε (για δεύτερη, κι ελπίζουμε τυχερή, φορά) την έναρξη της συνεργασίας μας με τον διάσημο μάγο και το πρώτο κεφάλαιο μιας πραγματείας σχετικά με τη μαγεία και τις πρακτικές της, γνώσεις που ο καθείς μας θα ήθελε όχι μόνο να διαβάσει και να μεταφέρει στα παιδιά του αλλά και να αποκτήσει κι ο ίδιος, για να ζήσει μια πιο άνετη ζωή.


*Επισκέψεις συγγενών, κακές συνεννοήσεις με το τυπογραφείο, γιορτές, ένα ατύχημα με ένα μεταβολίδι και δεκατέσσερα κιλά μελάνι και άλλες ατυχίες.
**Εκλείψεις, ευθυγραμμίσεις άστρων, παλίρροιες των Υδάτων της Μαγγανείας, γιορτές των Νεκρών, των Ζωντανών, των Μεθυσμένων, των Νηφάλιων, κλπ., κλπ., κλπ.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα