Blogger Template by Blogcrowds

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Α

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αν και η συνεργασία μας με την έγκριτη και μαχητική εφημερίδα Ημερήσιο Ζουμζερί ήταν ένα μακρινό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δυστυχώς τα εγκαίνια της συνεργασίας αυτής συνέπεσαν με ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις που δε θα μπορούσα -κι ούτε θα τολμούσα- να παραμελήσω, για χάρη των δημοσιογραφικών μου καθηκόντων: πολλές τελετές έχουν γίνει τις προηγούμενες μέρες κι άλλες τόσες πρέπει να γίνουν πριν περάσει η επόμενη πανσέληνος. Για το λόγο αυτό, αλλά, ταυτοχρόνως μη θέλοντας να σας αφήσω χωρίς την τόσο απαραίτητη επικοινωνία μας, στη θέση του κυρίως άρθρου θα σας παρουσιάσω αποσπάσματα από το λεξικό μαγικών όρων, ένα φιλόδοξο πόνημα που ελπίζω να καταφέρω να συγγράψω μέσα στον επόμενο χρόνο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, με ένα μέρος του Α.

Αίσθηση του υπερφυσικού: Λόγω της κοντινής απόστασης από ένα μέρος συμπυκνωμένης μαγείας όπως είναι το Λημέρι των Δράκων, οι κάτοικοι του Σενίμ-Σοριέν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη μια έκτη αίσθηση, την αίσθηση του υπερφυσικού. Συνήθως περιγράφουν την αίσθηση αυτή με λέξεις που παραπέμπουν στην ακοή. Όταν κάτι υπερφυσικό πλησιάζει, νιώθουν κάτι σαν κουδούνισμα από καμπανάκια στ’ αυτιά.

Ανάσα της Φραγκόκοτας: Ένα φιαλίδιο που περιέχει την τελευταία ανάσα της πιο επικίνδυνης φραγκόκοτας που γεννήθηκε ποτέ. Ο μάγος που την έβαλε στο φιαλίδιο την πήρε μαζί του στον τάφο του, απ’ όπου την έκλεψε ο Κόμπες ο Ντερλικοτής. Έχει την ιδιότητα ως μαγικό αντικείμενο, να λύνει όλων των ειδών τα ξόρκια-κλειδαριές, αλλά και να δώσει πίσω τις δυνάμεις σε έναν δράκο που τις έχει χάσει.

Ανεμόμυλος Χειρός: φυλακτό, που υποτίθεται ότι διώχνει τα μυρηστήρια, πριν προλάβεις να τα δεις.

Αόρατη Περικοκλάδα: υπερφυσικό φυτό, οι ρίζες του οποίου χρησιμοποιούνται για ξόρκια διείσδυσης.

Αρέλας: μάγος που έζησε πριν από χίλια ή χίλια διακόσια χρόνια. Είχε το Κονάκι του στην αρχαία Δρου και τους καλικάντζαρους της Πύλης του Χαλκού στη δούλεψή του. Είχε βλέψεις στο θρόνο της Παλαιάς Καπερνιφλόρας, αλλά δεν κατάφερε να τον κατακτήσει. Είναι θαμμένος στο νεκροταφείο της αρχαίας Δρου.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα