Blogger Template by Blogcrowds

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Β

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αγαπητοί μου αναγνώστες, και για σήμερα θα συνεχίσουμε την παρουσίαση μέρους του λεξικού μαγικών όρων (το οποίο όπως έχω ξαναπεί, γράφω με πολλές φιλοδοξίες αυτόν τον καιρό), περνώντας από το γράμμα Β.

Βαμπίρια: φυλή υπερφυσικών όντων που έχουν την τάση να πίνουν αίμα θνητών. Αντίθετα με τα συνηθισμένα σε άλλες διαστάσεις και σε άλλους κόσμους βαμπίρια, μπορούν να κυκλοφορούν και με το φως της μέρας.

Βίντισσα: Πόλη του Βορρά, στη Νέα Χερσόνησο. Περιβάλλεται από πυκνή ζούγκλα, της οποίας η χαρακτηριστικότερη πανίδα είναι οι ιαγουάροι, τα κολιμπρί και οι γιγάντιες κόκκινες λιβελούλες που τρώνε τα κολιμπρί. Η Βίντισσα είναι διάσημη για τη Σχολή Πορνείας καθώς και για μερικά πράγματα που καλό είναι να μην αναφέρονται απουσία ενός μάγου.

Βότσαλα: Τυχερό παιχνίδι, όπου ο κάθε παίκτης προσπαθεί να χτυπήσει τα βότσαλα του άλλου, τα οποία είναι στημένα με συγκεκριμένο τρόπο πάνω σε έναν κάναβο σχεδιασμένο πρόχειρα σε άμμο, ή , αν οποιαδήποτε άλλη του προσπάθεια αποτύχει, προσπαθεί να χτυπήσει το κεφάλι του αντιπάλου του, για να τον ρίξει αναίσθητο και να του πάρει τα βότσαλα (τα οποία είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα υλικά κι απορώ γιατί ρωτάτε).

Βρωμόχορτο: βοτάνι που επιδρά πάνω στη σωματική μυρωδιά εκείνου που το τρώει, απομακρύνοντας -ή προσπαθώντας να απομακρύνει- υπερφυσικά όντα που λιγουρεύονται την ανθρώπινη μυρωδιά, όπως τα ηχοφαντάσματα ή τα βαμπίρια. Δεν είναι αποτρεπτικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με την πεποίθηση ότι έχει πάντα εκατό τοις εκατό επιτυχία.

Βυζβόρουν: ο θεός των σεξουαλικών δυνάμεων, Εκείνος Που Χαϊδεύει Τα Βυζιά. Κατά τα φαινόμενα, αυτή η έκφραση του πάει γάντι, καθώς αν δεν έχει κοιμηθεί με μια θεά -διότι αυτή πρέπει να μείνει αιωνίως και τυμπανίως παρθένα, όπως ας πούμε η θεά της αγνότητας- τότε έχει τουλάχιστον απλώσει μια φορά το χέρι του να της χαϊδέψει το στήθος. Πριν από εφτακόσια χρόνια τα είχε με την Κον-Γρουξ-Μπέι, τη θεά των γουρουνιών, αλλά την παράτησε για χάρη της ετεροθαλούς αδελφής της, Δέναμ-Τάαφε, θεάς των εκλείψεων. Κατά τα φαινόμενα στους ναούς του υπάρχουν βωμοί και αρτοφόρια, αλλά κανείς δεν ξέρει σε τι χρησιμεύει στη λατρεία του θεού των σεξουαλικών δυνάμεων ένα αρτοφόριο, παρεκτός κι αν είναι α) θεράπων ή θεραπαινίδα του ή β) πολύ διεστραμμένος τελικά.

Σ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη χαρά, το ιδιωτικό λουτρό Ζαρμαλίκ (Βόρεια Δυτική Συνοικία, έναντι Πετρωμένου Άλσους) υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του την παγκοσμίου φήμης Φωτεία λουτράρισσα Δεσιναλού.

Η περίφημη επαγγελματίας εκτός από τον κοσμοπολίτικο αέρα που η παρουσία της και μόνο προσδίδει στο κατάστημά μας, φέρνει μαζί της και κάτι σπάνιο, κάτι μοναδικό στα λουτρικά χρονικά: το περίφημο Σ.Π.Α. (Συσσωρευτική Πανδαισία Αταραξίας), ένα πρόγραμμα λουσίματος και περιποίησης σώματος που μέσα από τρεις ώρες αδιάλειπτης περιποίησης με αρωματικά λάδια και θερμαντικές κρέμες, παρέχει χαλάρωση και ξεκούραση ανεπανάληπτης έντασης. Το Σ.Π.Α. πρωτοπαρουσιάστηκε στην αυλή του μακαρίτη Μισέμισε, προηγούμενου σουλτεμίρη της Γιαγιαγκατουμπού και μάλιστα φημολογείται ότι η απόλυτη χαλάρωση που προσφέρει το πρόγραμμα ήταν η αιτία που έκανε τον εκλιπόντα να μειώσει την επαγρύπνησή του και να υποκύψει στο γιαταγάνι του σημερινού σουλτεμίρη.

Σαν προσφορά για να γιορτάσει την επιτυχία μιας τέτοιας συνεργασίας, η διεύθυνση του ιδιωτικού λουτρού Ζαρμαλίκ προσφέρει έκπτωση τριών ασημένιων νομισμάτων(*) στους οχτώ πρώτους που θα ζητήσουν τις υπηρεσίες της Δεσιναλού.

Ιδιωτικό λουτρό Ζαρμαλίκ. Όπου η καθαριότητα ολόκληρώνει την αρχοντιά σας.

(*) Πλήρες πρόγραμμα: δύο χρυσά. Ναι, είμαστε οι ακριβότεροι, αλλά και τι λουτράρισσες έχουμε, ε;

Εμπορικά κολπάκια...!

Μαγέκα-1: Καλέ κορίτσια, τα μάθατε τα νέα;
Μαγέκα-2: Ποια λες; Για τον υπουργό που ήθελε να το κάνει κάθε τρίτη μέρα με έναν αρσενικό Χηνάνθρωπο;
Μαγέκα-1: Όχι καλέ! Χουχουχου! Α να χαθείς, πού το ξετρύπωσες αυτό; Αφού ο κύριος υπουργός το κρατάει εφτασφράγιστο μυστικό! Τι, να βγει δημοσίως και να πει ότι η γυναίκα που τον παντρέψανε οι δικοί του για να κάνει καριέρα στο δημόσιο, είναι αυταρχική και θέλει να δέρνει για να ευχαριστηθεί στο κρεβάτι;
Μαγέκα-3: Χιχιχι! Καλέ, ξέρω ποια λέτε! Αυτή δεν ήταν που ήθελε η διευθύντρια της Σχολής Πορνείας στη Βίντισσα να την κάνει επίτιμη καθηγήτρια στις τελειόφοιτες;
Μαγέκα-4: Πω-πω, φλυαρείτε και δεν αφήνετε τη Μαγέκα-1 να μας πει τα νέα! Λέγε καλέ! Μη μας αφήνεις στην αγωνία!
Μαγέκα-1: Λοιπόν, άκουσα ανάμεσα σε δυο επικύψεις ότι τώρα που πλησιάζει ο καιρός να έρθουν πάλι Μυρμηγκωτοί έμποροι από την Κραταιά Ανατολή, η Γερουσία θα προσπαθήσει να μην επιτρέψει σε κανένα Ζουμζεριώτη να αγοράσει κάτι από αυτούς. Θέλουν να τα αγοράσουν όλα αυτοί κι ύστερα να μας τα μεταπουλήσουν σε τρελές τιμές.
Όλες οι Μαγέκα: Φοβερό!
Μαγέκα-1: Αλλά άκουσα επίσης ότι ο μάγος Πετρεξού, που μένει κοντά στην Πύλη του Αποχωρισμού έστειλε ήδη γράμμα, με έμπιστό του ημεροδρόμο στη Σου-Αλ-Σου, στα κεντρικά της σέκτας των μάγων, για να διαμαρτυρηθεί! Λέγεται μάλιστα -και ξέρουμε όλες ποιος πολύ φίλος του μάγου Πετρεξού τα λέει αυτά- ότι το γράμμα δεν πήγαινε στον αρμόδιο επί εμπορικών θεμάτων της σέκτας αλλά στον ίδιο το Μεγάλο Μάγιστρο. Φανταστείτε τα μούτρα που θα κάνουν στη Γερουσία όταν τους στείλει τη δυσαρέσκιά του ο Μέγας Μάγιστρος, καβάλα σε κανένα ξόρκι ανικανότητας, χιχιχι!
Όλες οι Μαγέκα: Χιχιχι!
Μαγέκα-3: Και δε μου λες, ο Μέγας Μάγιστρος δε γνωρίζει ότι οι περισσότεροι γερουσιαστές είναι ανίκανοι κι ότι ένα ξόρκι ανικανότητας θα πάει χαμένο;
Μαγέκα-1: Α, δε μπορώ να είμαι σίγουρη, αλλά να κρίνω από τότε που τον γνωρίσαμε, ο Μέγας Μάγιστρος είναι άντρας πολύ έξυπνος. Και ξέρετε δα πόσο σπάνιο είναι να βρεθεί έξυπνος άντρας, χιχιχι!
Όλες οι Μαγέκα: Χιχιχι! Αν ξέρουμε, λέει!

Το Αλφαβητάρι του Καλού Τυμβωρύχου-Α

του συνεργάτη μας Γιάγουτσι, μάγου

Αν και η συνεργασία μας με την έγκριτη και μαχητική εφημερίδα Ημερήσιο Ζουμζερί ήταν ένα μακρινό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δυστυχώς τα εγκαίνια της συνεργασίας αυτής συνέπεσαν με ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις που δε θα μπορούσα -κι ούτε θα τολμούσα- να παραμελήσω, για χάρη των δημοσιογραφικών μου καθηκόντων: πολλές τελετές έχουν γίνει τις προηγούμενες μέρες κι άλλες τόσες πρέπει να γίνουν πριν περάσει η επόμενη πανσέληνος. Για το λόγο αυτό, αλλά, ταυτοχρόνως μη θέλοντας να σας αφήσω χωρίς την τόσο απαραίτητη επικοινωνία μας, στη θέση του κυρίως άρθρου θα σας παρουσιάσω αποσπάσματα από το λεξικό μαγικών όρων, ένα φιλόδοξο πόνημα που ελπίζω να καταφέρω να συγγράψω μέσα στον επόμενο χρόνο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, με ένα μέρος του Α.

Αίσθηση του υπερφυσικού: Λόγω της κοντινής απόστασης από ένα μέρος συμπυκνωμένης μαγείας όπως είναι το Λημέρι των Δράκων, οι κάτοικοι του Σενίμ-Σοριέν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη μια έκτη αίσθηση, την αίσθηση του υπερφυσικού. Συνήθως περιγράφουν την αίσθηση αυτή με λέξεις που παραπέμπουν στην ακοή. Όταν κάτι υπερφυσικό πλησιάζει, νιώθουν κάτι σαν κουδούνισμα από καμπανάκια στ’ αυτιά.

Ανάσα της Φραγκόκοτας: Ένα φιαλίδιο που περιέχει την τελευταία ανάσα της πιο επικίνδυνης φραγκόκοτας που γεννήθηκε ποτέ. Ο μάγος που την έβαλε στο φιαλίδιο την πήρε μαζί του στον τάφο του, απ’ όπου την έκλεψε ο Κόμπες ο Ντερλικοτής. Έχει την ιδιότητα ως μαγικό αντικείμενο, να λύνει όλων των ειδών τα ξόρκια-κλειδαριές, αλλά και να δώσει πίσω τις δυνάμεις σε έναν δράκο που τις έχει χάσει.

Ανεμόμυλος Χειρός: φυλακτό, που υποτίθεται ότι διώχνει τα μυρηστήρια, πριν προλάβεις να τα δεις.

Αόρατη Περικοκλάδα: υπερφυσικό φυτό, οι ρίζες του οποίου χρησιμοποιούνται για ξόρκια διείσδυσης.

Αρέλας: μάγος που έζησε πριν από χίλια ή χίλια διακόσια χρόνια. Είχε το Κονάκι του στην αρχαία Δρου και τους καλικάντζαρους της Πύλης του Χαλκού στη δούλεψή του. Είχε βλέψεις στο θρόνο της Παλαιάς Καπερνιφλόρας, αλλά δεν κατάφερε να τον κατακτήσει. Είναι θαμμένος στο νεκροταφείο της αρχαίας Δρου.

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα