Blogger Template by Blogcrowds

Η Κραταιά Ανατολή

του συνεργάτη μας Τσικ Λεβέντη, νεκρομάντη

Αντίθετα από εκείνο που είχα υποσχεθεί στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, σε ετούτο το δεύτερο άρθρο σχετικά με τη γεωγραφία δε θα ασχοληθώ με τις χίλιες μορφές του ποταμού Σογκούλ, αλλά με κάτι άλλο πιο εξωτικό. Θα ασχοληθώ με την Κραταιά Ανατολή.
Όπως μπορεί κανείς να δει στο χάρτη η Κραταιά Ανατολή, βρίσκεται, εμ, χμ, ανατολικά. Σπουδαία πληροφορία θα πει κανείς, αλλά δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες, έτσι έχουν τα πράγματα. Γνωρίζουμε ότι η Κραταιά Ανατολή βρίσκεται ανατολικά κι αυτό είναι όλο.

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα κι ένα παιδί ξέρει, θα μπορούσαμε να μάθουμε ένα σωρό πράγματα για την Κραταιά Ανατολή, κάνοντας απλά και μόνο μια έξυπνη ερώτηση πάνω από μια νεκρομαντική φλόγα. Αλλά δε μας ενδιαφέρει. Κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι υπάρχει πέρα από τα Βουνά των Συνόρων, πέρα από το ότι υπάρχει εκεί μια φυλή ανθρώπων που λέγονται Μυρμηγκωτοί , ότι αρχηγός τους είναι ένας μυστήριος τύπος που λέγεται Άρχοντας του Σκότους κι ότι μια φορά κάθε τριάντα χρόνια μια ομάδα Μυρμηγκωτών εμφανίζεται ανατολικά της Ελσικριχά κουβαλώντας ένα σωρό εμπορεύματα εξωτικά.

Οι Μυρμηγκωτοί ονομάστηκαν έτσι από τους πρώτους Ελσικριχάνους που τους είδαν (πριν από χίλια με χίλια πεντακόσια χρόνια) γιατί τους φάνηκαν μικροκαμωμένοι, εργατικοί και πολυπληθείς σαν τα μυρμήγκια. Το όνομα που χρησιμοποιούν για να αναφερθούν στον εαυτούς τους είναι Ταπεινοί Ασήμαντοι, που στη γλώσσα τους προφέρεται Πάι-Μέι. Πιστεύουν ότι όταν κάποιος πεθαίνει, η ψυχή του παρουσιάζεται μπροστά σ’ έναν Κριτή που την οδηγεί στο δρόμο του καλού. Εκεί, αν η ψυχή είναι ελαφριά από κρίματα, ο Κριτής τη δένει μ’ ένα άλλο ανθρώπινο σώμα, που γεννιέται εκείνη τη στιγμή. Λένε πως αν κάποιος θυμάται πράγματα που δεν έχει ποτέ ζήσει, είναι οι αναμνήσεις της παλιάς του ψυχής, που ήταν τόσο έντονες ώστε ούτε ο θάνατος ούτε η γέννα δε μπόρεσαν να σβήσουν.

Ο Άρχοντας του Σκότους είναι μια μυστήρια φιγούρα για την οποία ξέρουμε μόνο ότι μοιάζει με δαμασκηνή από τις Μικρές Ερήμους. Πρέπει να είναι κάτι σαν Αυτοκράτορας, γιατί διοικεί τόσες ψυχές όσες όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί.

Σχετικά με τις επισκέψεις τους, κανείς δεν ξέρει από πού περνάνε τα Βουνά των Συνόρων, μιας και πουθενά δεν έχει βρεθεί πέρασμα για τα διασχίσει κανείς. Ποτέ δεν έρχονται δεύτερη φορά οι ίδιοι Μυρμηγκωτοί, γνωρίζουν άπταιστα την κοινή γλώσσα των εμπόρων και των πορνών, αλλά δεν καταδέχονται να μάθουν κάποια άλλη από τις γλώσσες του κόσμου. Τα ταξίδια τους στη Δύση κρατάνε συνήθως ένα με δύο χρόνια.

Τα εμπορεύματα που γνωρίζουμε ότι ανθούν στην Κραταιά Ανατολή είναι αρκετά. Το πιο διαδεδομένο είναι η Ζινγκίβερη, μια σκόνη με φρουτώδες και ταυτόχρονα πιπεράτο άρωμα, που τη χρησιμοποιούν οι μαγείρισσες του Τσβάρος και του Νοχάρβος για να φτιάξουν μπισκότα. Έπειτα έρχεται μια δεύτερη μαυριδερή σκόνη, που τη χρησιμοποιούν μόνο οι μάγοι και που όταν πέσει στη φωτιά προκαλεί λάμψη και κρότο μεγάλο. Τρίτο εμπόρευμα είναι το καλύτερης ποιότητας μετάξι που υπάρχει σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλα τέτοιου είδους εμπορεύματα, καθώς και κάποια φρούτα διατηρημένα στο μέλι, όμως τα τρία κύρια είναι τα πιο πάνω.

Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι εξορίστων από την Κραταιά Ανατολή, κι αυτοί είναι οι Νότιοι, του Τσβάρος και του Σενίμ-Σοριέν. Οι νεκρομαντείες που έγιναν σχετικά απέδειξαν το αληθές του θέματος, όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει το πώς και το γιατί.

Τη επόμενη εβδομάδα: Βίντισσα, αυτή η πόλη της απλότητας

Η Μεγάλη Επιστροφή

Αγαπημένοι μας αναγνώστες, από το βήμα ετούτο του editorial, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη Μεγάλη Επιστροφή της εφημερίδας μας! Το Ημερήσιο Ζουμζερί επιστρέφει στη μαχητική δημοσιογραφία με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας έκαναν τακτικούς τους αναγνώστες. Οι συνεργάτες μας είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας και στην καθημερινή πάλη με την ενημέρωσή σας!
Ημερήσιο Ζουμζερί.
Γιατί δε φοβόμαστε ούτε το Δρακοαφέντη!


(Η συντακτική ομάδα του Ημερησίου Ζουμζερί θα ήθελε να ευχαριστήσει επίσης τη θεά της συμπόνοιας, που φρόντισε ώστε οι μουσαφιραίοι να είναι καλοί άνθρωποι, συνεννοήσιμοι, χωρίς πολλές παραξενιές και προπάντων καθαροί. Είναι υπέροχο να μη φοβάσαι να πας στην ίδια σου την τουαλέτα..)

Το Ρουμπίνι του Ντεό-Νταό, Κεφάλαιο Β.

Συνεχίζοντας τις μοναδικές της αποκλειστικότητες στο αναγνωστικό της κοινό, η εφημερίδα μας φιλοξενεί σήμερα το δεύτερο κεφάλαιο του συγγραφικού πονήματος της Έφθι, ιέρειας της θεάς των χαλικιών, του σχετικού με τις περιπέτειες του Κόμπες του Ντερλικοτή. Η προσωπική περιπέτεια της συντάκτου μας δε θα επαναληφθεί, διότι ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, συμφώνησε προβάλλοντας πολύ λογικές απαιτήσεις, να μην ενοχληθεί από την παρούσα ή άλλες δημοσιεύσεις, σχετικές με το άτομό του.

Επεισόδιο Πρώτο: Το Ρουμπίνι του Ντεό-Νταό

Β.

Ο Κόμπες ο Ντερλικοτής μπήκε στην ταβέρνα της Ινολίκ λίγο μετά το ξημέρωμα, σπάζοντας την πόρτα. Αυτό αρκούσε για να στρέψει τα βλέμματα των λιγοστών ακόμη πελατών επάνω του, αλλά είχε και το βοηθητικό της αμφίεσης –ζακέτα γούνα αλεπού και σωβρακάκι και μέσα από τη ζακέτα να στραφταλίζουν χαϊμαλιά μπερδεμένα με τρίχες. Τρέκλισε φανερά ταραγμένος ως το πλησιέστερο στη φωτιά τραπέζι (το αγαπημένο του), το άδειασε από πελάτες μ’ ένα μουγκρητό που θα φόβιζε και γκαμήλ και κάθησε ουρλιάζοντας (για να βρει τον εαυτό του) τη χαρακτηριστική του κραυγή της ταβέρνας:

-Φαγιά! Βυζιά!

Η ταβερνιάρισσα τον κοίταξε με στενεμένα μάτια. Ήταν η νεότερη ταβερνιάρισσα όλης της πόλης, μια μπόλικη κι αφράτη καστανή με πράσινα μάτια που πετούσαν αστράκια και δέρμα που μύριζε σαν άγουρο ροδάκινο. Πέταξε το πατσαβούρι της στον πάγκο, ένα πατσαβούρι που δεν έλεγε να φύγει από το χέρι της τα τελευταία πέντε χρόνια και που οι κάτοικοι της πόλης του Ζουμζερί το έτρεμαν περισσότερο κι από έφοδο των στρατιωτών της γερουσίας.

-Να πας να πεις σ’ αυτόν το μαμούθ από το Σενίμ-Σοριέν ότι δε σερβίρουμε παχύδερμα σ’ αυτό το μαγαζί, είπε στον άντρα της, χωρίς καν να τον κοιτάξει.

Ο ταβερνιάρης, χλωμιάρης κι αχαμνός σαν κουλούρι χωρίς σουσάμι, έτρεμε από ώρα, αλλά δε μπόρεσε να μη ρωτήσει.

-Ινολίκ καλή μου, μήπως δεν πρέπει να μιλάμε έτσι στον αφέντη Κόμπες, που είναι και τι καλός πελάτης…;

-ΤΩΡΑ! Ήταν η απάντησή της.

Παρόμοιου ύφους απάντηση πήρε και από τον Κόμπες.

-ΦΑΓΙΑ! (Παύση για να το εμπεδώσεις.) ΒΥΖΙΑ!

Το ανθρωπάκι γύρισε τρέμοντας στην Ινολίκ και της έριξε ένα παρακλητικό, μισοκακόμοιρο βλέμμα. Η ταβερνιάρισσα έγινε θηρίο. Μάζεψε το πατσαβούρι της και στάθηκε τσαμπουκαλεμένη λίγα εκατοστά από τη μύτη του Κόμπες, μια μύτη τόσο σπάνια που θα μιλήσουμε για πάρτη της διεξοδικότερα παρακάτω.

-Τι θες, κύριος; Ούρλιαξε. Δε σερβίρουμε λέμε!

-Α, περίεργο! Ανάποδα σερβίρετε εδώ. Πρώτα τα βυζιά κι ύστερα τα φαγιά;

Και δυο χερούκλες όλο κάλους από το σπαθί και το τσεκούρι χούφτωσαν παιχνιδιάρικα το μπούστο της. Λίγα λεπτά αργότερα, η Ινολίκ έφευγε μαύρη από την τσαντίλα της να φέρει το μαραγκό, ο κλέφτης έφτυνε γελώντας λίγο αίμα στη φωτιά πίσω του (αποτέλεσμα της γροθιάς στο στόμα που του είχε ρίξει η γυναίκα) και το ανθρωπάκι τού έφερνε ένα κιλό ψητό κρέας, μισό κεφαλάκι φρέσκο τυρί, ένα καρβέλι ψωμί και δυο ντομάτες.

-Συγχωρήστε την, παρακαλώ, αφέντη Κόμπες, έκανε σερβίροντάς τον κρασί. Έχει φλογερό ταμπεραμέντο η Ινολίκ μου.

-Καλά, ρε Μπούρτου, πώς την αντέχεις;

-Ε… Μπόρτου, αφέντη Κόμπες, Μπόρτου με λένε. Μπούρτου θα πει κλανιά.

Ο κλέφτης του έριξε ένα βλέμμα που έλεγε «σιγά τη διαφορά».

-Είπα: πώς αντέχεις να είσαι παντρεμένος με μια τέτοια…;

-Ε, τι να κάνουμε, τυχερά είναι όλα. Μην κοιτάτε που εσείς δεν έχετε ανάγκη από μια γυναίκα. Θέλετε να στείλω μια κοπέλα στο δωμάτιό σας;

-Μπα, όχι σήμερα. Λέω σήμερα να τη βρω με φαντασιώσεις. Κι όπως καταλαβαίνεις θα χρειαστώ ηρεμία, ε;

-Μείνετε ήσυχος.

-Και να στείλεις να φωνάξουν αυτόν τον κερατά τον Πετρεξού, το μάγο. Σε τρεις-τέσσερις ώρες να ‘ναι δω.

-Ναι, ναι. Πείτε πως έγινε κιόλας.

Ο Κόμπες γέλασε τρανταχτά και χτύπησε τον ταβερνιάρη στην πλάτη, που παραλίγο να τον γκρεμίσει στο πάτωμα.

-Γεια σου, ρε Μπούρτου! Είσαι λεβεντιά!

-Ευχαριστώ, ευχαριστώ, αλλά… Μπόρτου, αφέντη Κόμπες, Μπόρτου.

Ο άλλος του ξανάριξε το βλέμμα που έλεγε «σιγά τη διαφορά».

Αναζητήσεις μέσω τύπου

Νεαρός μάγος, επισκέπτης στο Ζουμζερί, καταγωγή από την Κραταιά Ανατολή, απόγονος έξι γενεών μάγων, επιθυμεί να συνάψει Δεσμό με εταίρο του ιδίου φύλου, κατά προτίμηση αλλάχτη ή χερσαίο μεταβολίδι. Μετά από τη σύναψη του Δεσμού, ο μάγος θα αναχωρήσει αμέσως για την πατρίδα του, αφήνοντας τον εταίρο στην ησυχία του. Πληροφορίες: Τρακιντίντι, ταβέρνα το Κούφιο Φιστίκι, μετά τη δύση του ήλιου και μέχρι τα μεσάνυχτα. Προσοχή, είμαι αλλεργικός στους νταήδες.

Προλάβετε!

Η αποθήκη υλικών μαγείας και μαγγανείας "Καρακάν ο Καταβροχθιστής" κλείνει τρία χρόνια πλούσιας προσφοράς στο κοινό και το γιορτάζει με σούπερ προσφορές!

Από σήμερα και για τις επόμενες έξι μέρες, το κατάστημά μας προσφέρει στους έξι πρώτους πελάτες που θα αγοράσουν ένα Τωρατί, ένα δεύτερο Τωρατί δώρο, σε κομψή και καλαίσθητη δρύινη θήκη, συν ένα πουγκί ίσκα δωρεάν, για να κάνετε με άνεση και χωρίς άγχος τα ξόρκια σας!

Επιπλέον ο πρώτος πελάτης κάθε μέρας θα φεύγει από το κατάστημά μας με μια δωροεπιταγή τεσσάρων ασημένιων νομισμάτων για το ξυλουργείο "Ο Πλούτος έρχεται από το Νότο", στη Συνοικία του Βορείου Κεντρου καθώς και δύο δωρεάν επισκέψεις στο Λουτρό της Σημολίκ, στη Νότια Δυτική Συνοικία, όπου η έμπειρη και διπλωματούχος Σημολίκ θα αναλάβει να σας κάνει να ξεχάσετε το στρες μέσα σε πέντε μόλις επισκέψεις.

Πάντα στην υπηρεσία του μάγου που απαιτεί τα καλύτερα υλικά για τα ξόρκια του, το κατάστημά μας δεσμεύεται να συνεχίσει για άλλα τρία χρόνια την προσφορά του στην κοινωνία, πάντα με υψηλή ποιότητα και ασυναγώνιστες τιμές.

Καρακάν ο Καταβροχθιστής, για κάθε μαγεία και για κάθε μαγγανεία, Συνοικία Νότιου Κέντρου, Δρόμος των Γητευτών, πριν την στροφή για την Τέταρτη-Και-Πέμπτη Γέφυρα. Ανοιχτά κάθε μέρα, από το μεσημέρι μέχρι τη δύση του αστερισμού της Μουρλοκακομοίρας.

Δυό ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Πρώτη


Η συντακτική ομάδα του Ημερήσιου Ζουμζερί είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η συντάκτις της οποίας τη φωτογραφία και λοιπά προσωπικά στοιχεία βλέπετε παραπλεύρως, βγήκε εκ του ιδρύματος ανάρρωσης, στο οποίο νοσηλευόταν από την εικοστή τρέχοντος, με εκδορές, εκχυμώσεις και ελαφρά τραύματα.
Η συνακτίς θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημοσίως όλους όσους δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο δράμα της, διότι ιδιωτικώς το έκανε ήδη, καθώς όποιος δήλωσε εις συμπαράστασην «καλά έκανε και τα είπε τα χαΐρια του παλιοΣενίμ-Σοριένου», βρέθηκε σε γειτονικό κρεβάτι, στον ίδιο θάλαμο και με περίπου παρόμοια τραύματα.
Η συντάκτις μας ηρνήθη να κάνει άλλου είδους δηλώσεις επί του θέματος, ειδικά στην περίπολο της Γερουσίας.


Ανακοίνωση Δευτέρα


Ανακοινώνεται εκ του ιερατείου της Συμπουρμπού-Μελάνζ, θεάς των χαλικιών, Εκείνης Που Έχει Πέτρες Στην Ποδιά Της, ότι η Έφθι, ιέρεια στο ναό της θεάς στο Ζουμζερί, θα αφήσει όποια σχέδια είχε σχετικά με τις κωμικές περιπέτειες του Κόμπες του Ντερλικοτή και θα πιάσει να γράψει την πραγματική του ιστορία, πώς δηλαδή εκείνος έφτασε μετά από πολλές περιπέτειες να εκπληρώσει τη μοίρα του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επισκεπτόμενος την πόλη της Κομεντέκα και ορμώντας αδιακρίτως σε ότι του έκοβε το δρόμο. Η Έφθι θα ήθελε επίσης να δεσμευτεί ότι η εξιστόρηση μιας τόσο μεγάλης περιπέτειας θα γίνει εντός των επομένων τριάντα (30) ημερών, και πώς αν δεν καταφέρει να την τελειώσει μέχρι τότε, θα επιτρέψει στον ίδιο τον ήρωα της ιστορίας να την τιμωρήσει κατά τον τρόπο που εκείνος βρίσκει πρέποντα, ακόμη κι αν στην τιμωρία της σεβαστής –σεβαστής λέω- ιέρειας ανακατευτεί κι ο Βυζβόρουν, Εκείνος Που Χαϊδεύει Τα Βυζιά.


(Η Έφθι θα ήθελε εξαρχής να ζητήσει συγνώμη από την Κον-Γρουξ-Μπέι, θεά των γουρουνιών για όποια βλασφημία η τιμωρία της από τον Κόμπες προκαλέσει. Η σεβαστή θεά ξέρει ότι ποτέ μια ταπεινή ιέρεια δε θα ήθελε να της φάει το γκόμενο, παρ’ εκτός κι αν ήταν απόλυτος ανάγκη.)

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα