Blogger Template by Blogcrowds

Δεύτερο φύλλο, πρώτη δυσκολία

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκδόσεις είναι σκληρός στίβος.

Ειδικά στην πόλη μας, όπου η μαγεία των Υπόγειων Ποταμών κάνει τα νέα να διαδίδονται γρήγορα -άρα και περιορίζει την ανάγκη για έντυπη ενημέρωση- κι ακόμη όπου ο ανταγωνισμός και η Γερουσία δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια γι' αλήθειες.

Σήμερα, δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας μας και καθυστερήσαμε να βρεθούμε κοντά σας, διότι η συνάκτις της στήλης τούτης και γενική ενορχηστρώτρια της ύλης του Ημερησίου Ζουμζερί, έπεσε θύμα απαγωγής. Για την ακρίβεια συνελήφθη την ώρα που έπαιζε με παιδάκι φιλικής της οικογένειας, το οποίο και πρόκειται να ονοματίσει σύντομα σε μια σεμνή τελετή, από δύο Καλομασουριανούς τριχωτούς μισθοφόρους, που με τόση προθυμία προσέλαβε η γερουσία στη φρουρά της πόλης. Κατηγορητήριο δεν απαγγέλθηκε ποτέ, πλην το ευήκοον ους της υποφαινομένης έπιασε φράσεις όπως "πότε την αφήνουμε;" και "άσε να βραδιάσει, να μην προλάβει να κυκλοφορήσει τη κωλοφυλλάδα της".

Φριχτά βασανιστήρια όπως η απαγόρευση του καπνίσματος, η αναφορά σε βιβλία που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό (με τη δολοφονία λόγου και πλοκής εκ μέρους των συγγραφέων τους) κι η αναγκαστική κατάποση μιας γρανίτας μάνγκο, επικουρευομένης από παρουσιάσεις χαρτών φανταστικών (θεοί! φανταστικών! λες και δε μας έφτανε ο δικός μας!) κόσμων, δεν κατάφεραν τελικά να γκρεμίσουν το υψηλό φρόνημα της συντάκτιδός μας, η οποία και αποχώρησε για τη δουλειά της αργά το βράδυ, ελαφρά ζαλισμένη από τα βασανιστήρια και με τάσεις προς ανασκολοπισμό όποιου της ξαναμιλήσει για κακή λογοτεχνία.

Ένα έχουμε να πούμε στους αήθεις που καταπιέζουν την ελευθερία λογου στο Ζουμζερί: Δε θα μας πτοήσετε. Το Ημερήσιο Ζουμζερί είναι εδώ και θα μιλά δυνατά, όσο τριχωτοί κι αν είναι οι τραμπούκοι σας. Θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από μια γρανίτα μάνγκο για να καταφέρετε να φημώσετε τη δίκαιη και αγνή φωνή του λαού.

Ο αγώνας μας τώρα ξεκινά.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα